Home Haberler Vadi’nin Yeni Şampiyonu Duyuruldu

Vadi’nin Yeni Şampiyonu Duyuruldu

League of Legends’ta senenin ilk şampiyonu Riot Games tarafından duyuruldu. Bir süredir öldürülen şampiyonlar ve onların kodlarında gizli bazı ipuçları gözüküyordu. Sonunda Riot Games ağzındaki baklayı çıkardı ve yeni şampiyonun Jhin olduğunu duyurdu. Mevki olarak nişancı pozisyonu için mükemmel bir uyum sağlayacağını söyleyebiliriz.  Yeteneklerine şöyle bir göz atalım;


 

Pasif – Suflör: Jhin pasif yeteneğini düz vuruşlar üzerine dayalı. Her dördüncü atağı kritik vuruş olarak hasar veriyor. Fakat her 4 atışta bir mermilerini değiştirmek zorunda. Düzgün hesaplandığı zaman koridor safhasında yüksek hasarlı dürtmeler yapabilir.


Q – İlham Ateşi: Jhin yakınlarındaki bir hedefe bomba atar ve bu bomba hedefinin yakınındaki diğer hedeflere sekebiliyor. Fakat bu sekme 4 ile sınırlı. Ayrıca İlham Ateşi bir hedefini katlederse diğerlerine fazladan hasar veriyor.


W – Trajedi: Trajedi’nin pasif ve aktif kullanımları var. Düz saldırılardan ya da Esaret Çiçeği (E yeteneği)’nden etkilenen rakip şampiyonlar kısa bir süreliğine işaretlenir. Trajedi aktifleştirildiğinde ise Jhin düz bir doğrultuda ateş eder, eğer rakibi işaretlenmişse yerine sabitler ve Jhin hareket hızı kazanır.


E – Esaret Çiçeği: Jhin’in koyduktan sonra görünmez olan tuzağıdır. Üstünden geçen rakibi görünür hale getirir ve yavaşlatır. Bir süre sonrada Esraet Çiçeği patlar ve etrafına hasar verir.


R – Son Perde: Jhin büyük bir alana nişan alır ve ortaya çıkarttığı rakibine 4 el ateş edebilir. Ateşlediği her mermi rakibini yavaşlatırken eksik can miktarına göre hasar vericek. Yapılan 4. vuruş pasif özelliğindeki gibi kesin kritik vuruş etkisi yaratır.


Riot Games, Jhin‘in Darius, Nautilus ve Morgana ile iyi bir uyum yakaladığından bahsederken, Yasuo, Jarvan ve Lucian‘a karşı zorlandığını da eklemiş.

Henüz hikayesi hakkında bir açıklama yapılmadı ama muhtemelen Sona, Garen, Vi ve Zed‘i ilgilendiren bir hikayeye sahip olacak. Riot Games ileride hikayeyle alakalı duyurunun yapılacağınıda bildirdi.