Home Dota 2 Zai 1 yıllık aradan sonra Dota 2’ye geri döndü!

Zai 1 yıllık aradan sonra Dota 2’ye geri döndü!

Dota 2’ye en çok ses getiren oyunculardan biri olan Ludwig “zai” Wåhlberg, Romanya merkezli Kaipi takımıyla sözleşme imzaladı.

Geçen seneki International’dan sonra 18 yaşındaki oyuncu derslerine odaklanmak için Dota 2’ye ara vermişti.

Zai’nin iki yıl içindeki en büyük başarıları olan Evil Geniuses ve Team Secret‘ta oynamasının ardından bu kararı hayranlarını şaşırtmıştı. Team Secret’taki 8 aylık büyük başarısının ardından 26 Haziran’da verdiği demeçle kararını açıklamıştı.

Evil Geniuses takımında support rolü akıllara kazınan Zai, kararlı oyunculuğu ve seçtiği kahramanları push & farm taktiğiyle kullanması herkesi büyülemişti. 2015 yılında ise Team Secret‘a katılarak bu sefer offlane‘de takımını zirveye çıkartmıştı. (Zai’nin favori rolü offlane’di.)

Zai şimdi de 2013 yılındaki Cloud9 takımının ünlü oyuncularından oluşan Kaipi’de support rolünü oynayacak. Cosmin “Masakary” Nechifor’un yerine geçecek olan Zai, Cloud9’ın vazgeçilmez ikilisi olan Pittner “bOne7” Armand ve WehSing “SingSing” Yuen ile birlikte mücadele edecek.

Kaipi takımının menajeri Joe Eastham şöyle belirtti;

“Başarılı bir TI5 elemesinden sonra, bölgesel elemelerde hayal kırıklığına uğradık. Starladder ve The Summit’in ana etkinliklerinde de başarısızlık sergiledik. Ve böylece bir değişiklik yapmamız gerektiğini düşündük. Masakary’e bize kattıklarından dolayı teşekkür ederiz. Onunla yollarımızı ayırmak durumundayız. b0ne7 birkaç haftadır Zai ile konuşuyordu. Ve Zai,  TI6 için bizimle birlikte oynamaya karar verdi!”

Güncel Takım
ID İsim Pozisyon Katılış Tarihi
bOne7 Pittner Armand 1 2015-08-29 [5]
SingSing WehSing Yuen 2 2016-03-26 [9]
SexyBamboe Alaan Faraj 3 2016-04-28 [3]
Zai Ludwig Wahlberg 4 2016-05-23 [4]
ComeWithMe Alexandru Craciunescu 4 2016-03-26 [10]

Kaipi takımı ödül havuzu şimdiden 7 milyon dolara ulaşan ve gitgide büyüyen The International 6 için yarışacak. Başarılar diliyoruz!

Previous articleEvil Geniuses, AMD ile Anlaştı
Next articleDeath Trap CS:GO Takımı ile Yollarını Ayırdı!
Minik elleriyle Windows 95'te açtığı Urban Chaos adlı oyunla oyun dünyasına giriş yaptı. Play Station'un başından kalkmadı. Tekken serisinin hayranı oldu. Ardından internet kafelerde Age of Empires, Counter Strike 1.5 oynarken buldu kendini. Half Life oynarken hayatı sorguladı. Red Alert, Generals derken kendisini strateji oyunlarının içinde buldu. Tabii ki Sims serilerinin hepsini oynadı. Maid çağırıp sinsi tuzaklar kurdu. Ortaokulda Knight Online oynadı. Sonra MMORPG baş yapıtı WoW'a geçti. Diablo 3, Warcraft derken erkek arkadaşı Dota 2 Beta Key hediye etti. O günden beri Dota 2 oynuyor. Dota 2 kadın takımının kaptanı.