Overwatch espor kulvarında kendisini bir adım daha ileri taşıyacak yenilikler ile geliyor. Bir süredir Jeff Kaplan tarafından anlatılan yeni seyirci modu, Overwatch World Cup çeyrek finalleri ile birlikte izleyicilere sunuldu.

Overwatch maçlarını seyretmeyi daha rahat bir hale getirecek olan yeni özellikler arasında takım renkleri, ağır çekimde tekrar izleme imkanı ve haritayı tepeden görmemizi sağlayan bir kamera açısı da bulunuyor. Yeni gelen özellikler sayesinde sunucuların daha rahat bir anlatım sunması ve bu sayede izleyicilerin daha ayrıntılı bir şekilde maçı takip edebilmesi sağlanıyor.

Yeni HUD ve Canlı İstatistikler

Oyuna eklenen yeni arayüz (HUD) sayesinde, FPS görünümde bile hangi takımın izlendiğini anlamak mümkün oluyor. Takımın renklerine sahip olan arayüz, ani karakter değişimleri sırasında izleyicinin kafasının karışmasını engelliyor. Canlı İstatistikler ise, oyuncunun gerçekleştirdiği skorlar, ölüm sayısı ve kullandığı yetenekler gibi bilgileri, anında ekrana getiriyor. Hatta oyuncunun isabet oranını, yaptığı her atışta güncellenen bir şekilde görmek bile mümkün.

Takım Renklerine Sahip Parçacık Efektleri

Her iki takım da aynı karakterlere sahip ise ve çeşitli ultimate yetenekleri ya da bombalar havada uçuşuyorsa, mücadelede kimin hangi yeteneği kullandığını görmek zorlaşabiliyordu. Yeni takıma özel parçacık efektleri sayesinde kalkanlar, kurşunlar, iyileştirme yetenekleri ve bir çok yeteneği hangi tarafın kullandığını görebilecek ve mücadelenin gidişatını daha rahat takip edebileceğiz.

Takım Üniformaları

Yeni takım üniformaları sayesinde karakterler arası ayrımı yapmak çok daha kolay bir hale geliyor. İki takım aynı kahramanı alsa bile, birini diğerinden ayırmak zor olmayacak. Her haritanın bir “ev sahibi takım” bir de “misafir takım” üniforması bulunuyor.

Ağır Çekim Tekrar

Oyunda gerçekleştirilen bir skoru tekrar izlemek artık daha kolay. Sahneyi yavaşlatabilir, istediğiniz zaman durdurabilir ve daha güzel bir açıdan görmek isterseniz, görüş açısını bile değiştirebilirsiniz. Overwatch’un hızlı bir oyun olduğunu düşünürsek, ağır çekim gerçekten ihtiyaç duyulan bir özellik ve oldukça faydalı bir yenilik olmuş.

Akıllı Third Person Kamerası

Karakteri dışarıdan görmek için kullanılan third-person auto-cam özelliği, Tracer ve Genji gibi hareketli karakterlerin hareketlerini, herhangi bir sarsıntı yaşatmadan izlemeyi sağlıyor. Kameranın açısı hem karakteri görebilmenizi hem de arka plandaki düşman hareketini takip etmenizi sağlıyor.

Tepeden Harita Görünümü

Sunucuların maç üzerindeki takibini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış bir kamera açısı olsa da, izleyicilerin oyuncular hakkındaki tüm bilgileri alması için de oldukça uygun bir araç. Aşağıdaki videoda da görülebileceği gibi, gerçekleşen takım savaşında neler olduğunu, sebep ve sonuçlarıyla birlikte anlatmayı mümkün kılıyor.

Yeni gelen izleyici araçları, Overwatch maçlarının sunumunu ve izlenmesini daha kolay ve keyifli bir hale getirmeyi amaçlıyor. Bize göre bu amaçlarına ulaşmayı başarmışlar.

MAJ3R: “Mütevazi Ol, Çok Çalış.”