Uluslararası Espor Federasyonu ve Bahçeşehir Üniversitesi, “dostluğu, entelektüel alışverişi ve espor alanındaki akademik kaynakların büyümesini güçlendirecek” bir mutabakat beyannamesi imzaladılar.

IeSF’nin diğer akademik tesislerle daha fazla anlaşma imzalama çabalarının süreceği de belirtiliyor.

Duyuru, Güney Kore’nin Busan ilinde düzenlenen ikinci IeSF Global Espor İdari Zirvesi’nin sonunda gerçekleştirildi. Bahçeşehir Üniversitesi, Connecticut’taki New Haven Üniversitesi’nin ardından IeSF ile mutabakat beyannamesi imzalayarak resmi ortaklık kuran ikinci üniversite oldu.

Bahçeşehir Üniversitesi, Avrupa’daki en büyük üniversitelerden biri. İstanbul’da sekiz fakültede 17000’den fazla öğrencisi ve Türkiye dışında üçü Birleşmiş Devletler’de, ikisi Almanya’da, biri Kanada’da, biri İtalya’da ve biri Hong Kong’da olmak üzere sekiz kampüsü var.

IeSF akademik kurumlarla ortaklık kurma çabalarını sürdürüyor. Öğrenci esporcular için kural ve rehberler oluşturmak ve ortak etkinliklere evsahibi yapmak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi ve New Haven Üniversitesi’nin yanısıra Uluslararası Üniversiteler Espor Federasyonu ile de bir mutabakat beyannamesi imzalanmış durumda.

IeSF gelecek için daha da fazla akademik müttefik arayışında esporu canlandırmak ve geliştirmek amacıyla diğer akademik tesislerle daha fazla anlaşma imzalama çabalarını sürdürecek.

Cerberus Hearthstone Masters Heyecanı Başlıyor