Smilegate, 2018 yılı İçin World Cyber Games’i yeniden canlandırarak turnuvanın yapılacağı tarih ve yerleri açıkladı.

Uluslararası bir yarışma olan World Cyber Games, Smilegate Holdings’in ev sahipliği ile geri dönüyor. 2018 World Cyber Games, 26-29 Nisan tarihleri arasında Tayland’ın Bangkok şehrinde düzenlenecek.

2000 ile 2013 yılları arasında her sene düzenlenen turnuva, “E-spor’un Olimpiyatları” ünvanıyla beraber ülkeler arası e-spor arenasında rekabete sahne olmaya devam ediyor. 2014 yılında e-spor’un ana akım ivmesi yakalamasıyla birlikte bir anda iptal edildi ve birçok kişi bu iptalin doğru karar olduğu kanısına vardı. Şampiyona ulusal lisans ücretlerindeki %300 artışla birlikte birçok ortağını kaybederek mali açıdan zor bir duruma düştü.

Bir Kore şirketi olan Smilegate Holdings, Nisan ayında Samsung’dan WCG’nin isim haklarını satın aldı. O dönemde Smilegate WCG’i “en iyi dijital eğlence festivali” olarak canlandırmak istediğini belirtti. Bugünlerde ise WCG’yi bağımsız bir şirket olarak ağırlamak için ise Tayland Kongre ve Sergi Bürosu ile ortaklık kurma aşamasındalar. Etkinlik, Bangkok’un kuzeyindeki Muang Thong Thani’de bulunan banliyösü Pak Kret’teki IMPACT isimli sergi alanında gerçekleşecek.

TCEB’nin sergi ve etkinlik direktörü Jaruwan Suwannasat “TCEB WCG’nin Bangkok’taki ilk çıkışını desteklemek ve değerli hizmet sektörünü karakterize edecek WCG 2018 tanıtımına katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyor” diyor.

WCG, henüz oyun başlıklarını, katılımcıları veya yapılacak diğer etkinlikleri açıklamadı ancak bu ayrıntıları yıl sonundan önce açıklamayı planlıyor. Muhtemelen, Smilegate kendi e-spor unvanı ile, Asya çapında önemli bir yere sahip olan CrossFire’ı ve diğer bölgelerdeki küçük e-spor sahnelerini canlandıracaktır.

Uzun süredir e-spor hayranı olanlar kuşkusuz ki WCG’yi hatırlıyordur. Kusursuz olmamakla birlikte bu etkinlik e-spor etkinliklerinin en önemlilerinden biri ve e-spor endüstrisinin kurulması aşamasında emekleri çok büyük. WCG’nin bitiminden beri sayısız şirket olimpik tarzda e-spor yarışmalarının yapılması için fazlasıyla uğraşıyor. Bunların en önemlisi Çin’li e-ticaret sitesi Alibaba 22 milyon dolarında bir açılış etkinliği harcaması yaparak geçen yıl kendi “WCG”sini başlattı.

Sadece bu da değil. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Kış Olimpiyat Oyunları’na hazırlık olarak PyeongChang’da Extreme Masters serisi adı altında e-spor’u olimpiyatlara dahil edip etmemeyi de tartışmakta.

Battlerite Steam İlk 10’una Girmeyi Başardı!