Arena Brawler oyunu Battlerite, geçtiğimiz hafta Steam’de Erken Erişimden çıkmıştı. Çıktığı günden beri yükselen bir grafik çizen oyun Steam’in “en çok satan” oynaması ücretsiz listesinde ikinci, “yeni ve popüler” listelerinde ise ilk sırada.

İsveç yapımcı Stunlock Studios’un başarılı hamleleri ile yükselişini sürdüren oyun, 12 Kasım’da “anlık oyuncu sayısına göre” listesine 45.000 anlık oyuncu ile 10. sıradan giriş yaptı. Bir noktada anlık 75.000 izleyici ile Twitch’te ilk 3e giren oyun, DOTA 2 ve PUBG’yi geride bıraktı. Bu rakamlar dünya rekoru seviyelerinde olmasa da, Battlerite’ın kendi niş kitlesini oluşturduğunu ve bağımsız bir oyunun daha başarısını kanıtlar nitelikte.

Stunlock Studios’tan Oyun Müdürü Peter Ilves‘in yorumları şöyle: “Battlerite sayesinde eğlenen oyuncuların arttığını gördükçe minnettar oluyoruz.”, “Geçtiğimiz oyunlardaki bütün başarı rekorlarımız kırıldı ve bu, bir yapımcının isteyebileceği en büyük şeylerden biri. Topluluğumuza bütün destek ve ücretsiz sürüme geçişimizde ilk birkaç günlük yapım sürecindeki sabırları için teşekkür etmek istiyoruz”