Yılın en çok beklenen anı nihayet geldi çattı! KRAFTON, Inc., 18 Kasım’da başlayacak olan ve PUBG: BATTLEGROUNDS’un en büyük uluslararası espor turnuvası olarak değerlendirilen PUBG Global Championship 2023 (PGC 2023)’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

PGC, dünyanın dört bir yanından 32 takımın ve 128 oyuncunun, bölgesel liglerde kıyasıya mücadeleler yoluyla dünyanın en iyi PUBG takımı olabilmek için yarıştığı, her yılın sonunda düzenlenen büyük ve uluslararası bir PUBG: BATTLEGROUNDS turnuvası olma özelliği taşımakta.

Etkinlik Detayları

PGC 2023, 18 Kasım- 3 Aralık tarihleri arasında Tayland’ın Bangkok kentindeki bir alışveriş kompleksi olan Central Ladprao içindeki BCC Salonunda düzenleniyor.  Asya’dan 10, Asya-Pasifik’ten 7, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan 6 ve Amerika’dan 4 olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen takımlar zafer için kıyasıya yarışacak.          

Ödül Havuzu

2 milyon dolarlık temel ödül havuzu ve PGC 2023 ürün satış gelirinden elde edilen ek %25 ile toplam para ödülü, bu etkinliği PUBG topluluğu için hem riski yüksek hem de kıran kırana bir turnuva haline getirmekte. Ödül dağılımı, şampiyon takımın 600.000$’lık temel ödülü, turnuvanın MVP’sinin ise 10.000$’ı almaya hak kazanacağı nihai sıralamaya göre gerçekleşecek.

Turnuva Yapısı 

PGC 2023 Grup Aşaması, Kazananlar Grubu, Kaybedenler Grubu ve Son Şans Aşamalarından oluşacak ve nihayet en iyi 16 takımın katılacağı Büyük Finallerle sonuçlanacak.

Yarışma takvimi şu şekilde:

  • Grup Aşaması: 18-21 Kasım
  • Kazananlar Grubu: 25-26 Kasım
  • Kaybedenler Grubu: 23-24 Kasım
  • Son Şans Aşaması: 27-28 Kasım
  • Büyük Finaller: 1-3 Aralık

Türk Takımlarının PGC 2023 Yolculuğu

PGC 2023’e gelinceye kadar Türk takımları, bu yıl toplam 6 önemli PUBG: BATTLEGROUNDS turnuvasında yer aldı:

  • PEC: Spring
  • The Rotation
  • PGS 1
  • PGS 2 EMEA Qualifiers
  • PGS 2
  • PEC: Fall

PEC: Spring Açık Elemeleri’ne 48 Türk takımı kaydolurken bu sayı PEC: Fall Açık Elemeleri’nde 50’ye yükseldi. Yıl boyunca gerçekleşen turuvalarda öne çıkan takımlarsa HOWL, FUT Esports, Digital Athletics, Sarvem Esports, BBL Esports ve PCIFIC esports oldu.  Bu takımlardan HOWL ve FUT Esports, PGC 2023’te yarışacak Türk takımları.

Digital Athletics, PEC: Fall sıralamasında düştükten ve PGC’ye geçmek için yeterli PGC Puanı kazanamadıktan sonra kalifikasyonu az farkla kaçırdı. BBL Esports’un Türk olmayan kadrosu kağıt üzerinde çok iyi görünseler de oyuncular, ne yazık ki bireysel becerilerini takım başarısına dönüştüremedi. Sarvem Esports, yılın ortalarında bir miktar umut vaat etse de yıl boyu istikrarsız bir performans sergileyerek PGC 2023’te yer alma şansına veda etti. Eski BBL Esports oyuncuları Quetpa ve Thenderlost’un yer aldığı PCIFIC esports ise PEC: Fall’a katılmaya hak kazansa da genel klasmanda altıncı sırada yer aldı. 

PEC: Spring’i kazanan isim HOWL, Acend ile aynı sayıda toplam puan kazanmasına rağmen elde ettiği toplam yerleşim puanı, kritik eşitliği bozan şeydi ve PEC: Spring’i kazanan isim oldu. Takım, yıla harika bir başlangıç yapsa da son iki EMEA etkinliğinde performansları yetersiz kaldı. Buna rağmen yıl boyu topladıkları puanlarla PGC 2023’te yer almaya hak kazandılar.

Bünyesinde yabancı oyuncular da olan FUT Esports ise yıl boyunca gerçekleşen büyük etkinliklerde sıklıkla üst sıralarda yer aldı. Bu etkinliklerin hiçbirini kazanamasalar da son derece etkileyici istatistiklere imza attılar. PEC: Spring’de 4., The Rotation’da 2. ve PEC: Fall’da ise 3. olan takım, toplam 1950 PGC Puanı ile PGC’ye katılmaya hak kazandı ve genel PGC 2023 sıralamasında Twisted Minds’ın ardından ikinci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

PUBG Global Championship 2023 – Yayın Bilgisi

PGC 2023, resmi PUBG espor web sitesi de dahil olmak üzere çeşitli çevrimiçi yayın platformlarında saat Türkiye saati ile 14:00’ten itibaren izlenebilecek. 

İzleyiciler, oyun içi öğeler kazanma şansı için ‘Pick’em Challenge’ ve ‘PUBG Fantasy League’e katılabilirler. Ayrıca oyunseverler, yaptıkları tahminler yoluyla kazanacakları Özel Esports Puanları’nı (EP), PGC 2023 hatıra eşyalarına sahip olmak için kullanabilecekler.

Maçlar aynı zamanda resmi PUBG: Battlegrounds TR Twitch kanalından Türkçe olarak da izlenebilecek. Turnuvayı sunacak isimler arasında Mustafa “Fanius” Gültekin, Timur “Timurlengx” Günay, Arda “Tropik” Bayram, Özgür “root” Alagül, Utku “Utimikk” Taşyürek, Buğrahan “Wreckage” Şevke ve Oğuzhan “Canalem” Can yer almakta.

PGC 2023 ve PUBG esporu hakkında daha fazla bilgi için lütfen resmi web sitesini ziyaret edin: (https://www.pubgesports.com/tr).