Tanınmış spor ajansı IMG tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan program Boomeo, herhangi bir oyuncunun, Cloud9, compLexity, CLG, G2 Esports ve SK Gaming gibi takımlarla ortak dizayn edilmiş antrenman parkurlarında idman yapmasına olanak sağlıyor.

Spencer “Hiko” Martinez ve Eric “Adren” Hoag gibi profesyonellerin de katkıda bulunduğu platformda geleneksel “Retake” ve “Deathmatch” gibi modların yanında yeni 1v1 modu olarak “Duels” bulunacak.

Boomeo’nun yaratıcısı Simon Abitbol: “Duels oynarken oyuncuların geri bildirimlerini dikkate aldık ve uyguladığımız fikirlerimizi bunlar üzerine şekillendirdik. Bu günlere onların yardımlarıyla geldik ve önümüzde daha çok fazla güncellenecek detay var. ” sözleriyle theScore esports’a röportaj verdi.

“Profesyonel oyuncuların içerik geliştirme konusunda çok büyük katkıları var. Ne öğretmek istediklerini, bunu nasıl yapacaklarını bizimle paylaşan bu oyuncularla, ve onların topluluklarla içten ilgilenen takımları ile ortaklık kurduğumuz için çok ama çok şanslıyız.” diyerek sözlerine devam eden Abitbol, geleceklerinin çok parlak olduğunu bizlere hissettirdi.

Bir basın bültenine göre Boomeo sürekli güncellenecek ve istatistiksel anlamda derin analizler içerecek. Platform, sıralama tabloları barındıracak ve çok daha özelleşmiş antrenman modüllerine ev sahipliği yapacak. Abitbol’e göre şimdiki oyun modlarının hepsi PVP olsa dahi, ileri zamanlarda botlara da “fırsat” verilecek.

IMG’den Karen Brodkin ise sözlerinde “Boomeo’nun piyasaya sürülmesi bizim eSpor endüstrisine yaptığımız devamlı yatırımların ve kullanıcılara ulaşılabilir premium içerik üretme misyonumuzun bir meyvesidir.” dedi ve ekledi: “Boomeo rakiplerinin bir adım önünde; çünkü o yenilikçi bir antrenman altyapısına sahip ve platform olarak onu geliştirmekten heyecan duyuyoruz. Boomeo’yu ciddi oyuncuların kendilerini geliştirebilmek için kolaylıkla kullanabilecekleri, eSpora rahatça adım atmalarını sağlayacak bir kapı olarak görüyoruz.”

Bakalım Boomeo televizyonlarda görmeye alıştığımız reklamlardaki gibi “X şunu kullanıyor, sen de dene sen de profesyonel aşçı gibi yemek yap!” tarzında bir yapı mı olacak, yoksa eSpor altyapısı için gerçekten de yeni bir sayfa mı açılıyor? Bunu ancak zaman gösterebilir.

Ninjas in Pyjamas, Draken’i Transfer Etti