DreamHack Austin kupasını kaldırmayı başaran Amerikan oyuncu, kariyerini başka bir takımda devam ettirecek.

Profosyonel Hearthstone turnuvalarında Team Dignitas adına mücadele eden Keaton “Chakki” Gil, takımdan ayrıldığını duyurdu. ManaGrind, Clarity Gaming ve Coast gibi takımlarda oynamış olan Chakki, geçtiğimiz yıl Ocak ayında Team Dignitas adına mücadele etmeye başlamıştı.

Chakki takıma katıldığı günden beri, takımın en iyi sonuçlar çıkaran oyuncularından biri haline geldi. Yıl boyunca 1 kez ilk sekize kalan, 4 kez ilk dört oyuncu arasına girmeyi başaran ve 3 kez de ikincilik alan oyuncu, adını sürekli olarak duyurmayı başardı. Fakat bu süre boyunca hiç şampiyonluk alamamış olması yüzünden “sürekli dereceye giren oyuncu” olarak adlandırılmıştı. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen DreamHack Austin ile birlikte, birinci olamama lanetini de kırmayı başardı. 200 oyuncu arasından en iyisi olduğunu kanıtladı ve isminin üzerinde kalan “Yalnızca derece alır” ön yargısını kaldırdı.

17 aydır birlikte olduğu Team Dignitas’tan ayrılma sebebi, menajeri Marek Walkowiak tarafından “Kontratının sona ermesi ve kendi isteğiyle kontratı tekrar yenilememesi” olarak belirtildi.

Oyuncu yayınladığı veda mesajında

“İçimdeki mücadeleci ruh sönene kadar, profesyonel olarak Hearthstone oynamaya devam edeceğim. Şimdilik serbest bir oyuncuyum, fakat gelecekteki başarılarımı destekleyecek yeni bir yuva aramaya devam ediyorum.” dedi.