Overwatch’ın uzun zamandır hakkında bir çok teori dönen karakteri Doomfist sonunda PTR(Test Sunucuları)’a girişini yaptı.

Eski Talon liderlerinden olan Doomfist adının hakkını vererek karşılaştığı bütün sorunlara yumruklarıyla girişen bir dostumuz. Hayatta bizi sadece savaşın ileri götüreceğini ve hatırlanmak için güçlü olmak gerektiğini savunan dostumuzun yetenekleri ise kısaca şöyle;

Pasif Yeteneği The Best Defense: Doomfist pasif yeteneği sayesinde bir düşmana aktif yeteneklerinden biriyle hasar verdiğinde geçici olarak 30 puanlık zamanla kaybolan bir kalkan kazanır. Büyük cüssesine rağmen yalnızca 250 canı olan Doomfist bu skilli sayesinde agresif oyun tarzını sürdürebiliyor

Rocket Punch: Doomfist’in ilk aktif yeteneği olan Rocket punch küçük bir şarj süresinden sonra onun düşmana doğru hücum etmesini sağlıyor. Yumruğun denk geldiği düşmanlar “knockback” etkisine maruz kalırken eğer duvara çarparlarsa fazladan hasar alıyorlar. Bu yeteneği Super Smash Bros’taki Falcon Punch yeteneğine benzetebiliriz. Cooldown’u ise 4 saniye.

Seismic Slam: Doomfist bu yeteneğini kullandığında ileri doğru sıçrayarak yere vuruyor ve vurduğu alandaki düşmanları kendine çekiyor. Yere vurduğunda yalnızca 50 hasar verse de bu yeteneği ile düşmanlarınızı Rocket Punch yeteneği için ideal bir konuma çekip rahatlıkla kombo yapabilirsiniz.Cooldown’u 7 saniye.

Rising Uppercut: İsminden de anlaşılabileceği gibi Doomfist bu yeteneği kullandığında rakibini havaya sıçratan bir aparkat vuruşu yapıyor. Tıpkı Seismic Slam gibi 50 hasar veren yeteneğin asıl işlevi ise rakip saflarını dağıtmak. Ayrıca rakiple beraber siz de havaya yükseldiğiniz için bu yetenek Seismic Slam için pozisyon almak ya da havada bedava fazladan hasar çıkarmak için de kullanılabiliyor. Cooldown’u ise yine 7 saniye.

Ultimate Yeteneği Meteor Strike: Doomfist’in ultimate yeteneği şimdiden oyundaki en sevdiğim ultimate yetenekler listesinde kendine bir yer bulmayı başardı. Bu yeteneği kullandığında havaya yükselen ve kısa bir gecikmeden sonra yere tıpkı bir meteor gibi inen Doomfist adının hakkını vererek yeteneğin etki alanının merkezine 300 hasar puanı vererek karşı takımı kelimenin tam anlamıyla yok ediyor. Etki alanının merkezine uzaklıklığına göre değişen bir hasar alan rakip takımın alacağı minimum hasar ise 25. Bununla da kalmayan Doomfist’in ultimate yeteneği bir de “knockback” efektine sahip.

Oyunda Offense sınıfında yer alan Doomfist umarız bir an önce test sunucularındaki deneme sürecini tamamlar ve asıl oyuna eklenir. Ayırca oyuna eklenmeden önce karakterin hikayesini okumak isterseniz de sizi şuraya alalım.

HyperX, PGL Major Krakow 2017’nin Sponsoru Oldu