16 takımın 250.000 dolarlık ödül havuzu için yarışacağı DreamHack Malmö’de birinci gün tamamlandı. İlk günün sonuçlarını sizler için yazdık.

A Grubu

A grubunda ilk günün maçları, North, SK Gaming, Cloud 9 ve B.O.O.T-dreamScape takımları arasında oynandı. SK’nın d[s]’i 16-2, North’un da C9’u 16-10 yenmesiyle kaybeden takımlar grupta kalmak için karşılaştı. Kaybedenler maçında C9, d[s]’i 16-2 yenerek gruptaki mücadelesini sürdürmeye devam etti.

B Grubu

B grubu Astralis, Natus Vincere, Renegades ve Virtus.pro‘nun mücadelelerine sahne oldu. Turnuva favorilerinden Astralis, ilk maçta Renegades’i 16-3 yenip rahat bir galibiyet alırken, Na’Vi de Virtus.pro’yu 16-4 gibi sürpriz bir skor ile yendi. Kaybedenler finalinde istediği sonucu elde edemeyen Virtus.pro 16-7 mağlubiyetle turnuvaya veda etti.

C Grubu

Son dönemde yükselişte olan Gambit Esports, Ninjas in Pyjamas, FaZe Clan ve mousesports‘tan oluşan C grubunda maçlar rekabetten uzak geçti. Gambit’in ilk maçta mousesports’u 16-6, ve NiP’in FaZe 16-8 yenmesiyle ilk tur maçları oynanmış oldu. Kaybedenler finalinde ise FaZe Mousesports’u 16-9 yenerek tecrübeli Alman ekibi turnuva dışına itti.

D Grubu

G2 Esports, Immortals, Fnatic ve Team EnVyUs‘tan oluşan D grubunda ilk maç Immortals ile Fnatic arasında oynandı. İsveçli ekip, 16-14 mağlup olduğu maç sonrası G2’nin 16-13 yendiği EnVyUs ile karşılaştı. 16-13 biten kaybedenler finali sonrası Fnatic yüzü gülen taraf oldu.

İlk maçlar sonrası grup aşaması bu şekilde, 31 Ağustos gecesi bitecek maçlarda, grupta kalan 3er takım, grup birincisi ve ikincisi olarak Playoff’lara katılmak için oynayacak.