DreamHack Open Montreal 2017’nin büyük finalinde, Immortals’ı yenerek turnuvayı kazanan takım North oldu. Brezilya’lılar, ilk haritaya zamanında yetişemeyince, otomatik olarak kaybetmiş sayıldılar. Cobblestone haritasında oynanan ikinci maç, North’un üstünlüğüyle 16-9 sonuçlandı.

DreamHack Open Montreal’in final maçı tartışmalı başladı. Kurallar doğrultusunda, ilk haritadaki oyuna zamanında yetişemeyen Brezilyalı ekip, hükmen mağlup sayıldı. North’un seçtiği ilk harita Mirage haritasıydı ve hükmen galip sayılan Danimarka’lılar, ikinci haritaya 1-0’lık avantajla geçtiler.

@marcwinther: “Immortals ilk haritadaki oyuna zamanında yetişemediği için, hükmen mağlup sayıldı.”

Cobblestone haritasındaki oyuna, iki takımda “force-buy” yaparak başladılar. North arka arkaya round’ları kazanmaya başladı. 6. Round’da Mathias “MSL” Lauridsen ve Kristian “k0nfig” Wienecke, ikişer kill almayı başardılar. Terörist tarafında oyuna başlayan ve k0nfig ve aizy’nin önderliğindeki Danimarka’lılar için işler çok iyi gidiyordu.

North, Immortals karşısında 10-2 öndeydi. Henrique “HEN1” Teles, AWP ile “double-shot” yaparak, skoru 10-4’e taşımayı başarsa da, ilk yarı Danimarka’lıların 11-4’lük üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarının başlarında, Lucas “Steel” Lopes sayesinde pistol round’unu alan Immortals, hâla maçın içinde olduklarını herkese gösterdi.

2 round sonra, Danimarka’lı ekip, ilk defa yeterli teçhizat satın alarak oyuna başlayabildiler. K0nfig ve Renê “cajunb” Borg, aldıkları AWP’ler ile 3 kill alarak, skoru 12-7’ye getirmeyi başardılar.

Tam teçhizat ile bir round daha geçiren North, Immortals’ın ekonomisini çökertmeyi başardı ve 14-7’lik üstünlük sağladılar. Brezilya’lılar, teçhizat satın alıp, kazanma şansına sahipken, Valdemar “valde” Bjorn Vangsâ, 1v3 kaldığı round’u kazanarak, durumu 15-7’ye taşıdı.

Immortals maçı uzatmaya çalışsa da, aizy’nin mid’de aldığı 3 kill ile birlikte maç 16-9 North üstünlüğüyle sonra erdi.

DreamHack Open Montreal final sıralamaları şu şekilde;

  1. North – 50.000$
  2. Immortals – 20.000$
  3. CLG – 10.000$
  4. Cloud9 – 10.000$
  5. Kinguin – 3.000$
  6. Luminosity – 3.000$
  7. Complexity – 2.000$
  8. Gale Force – 2.000$
HeatoN’lu ESPORTTV, Yayın Hayatına Başladı