Espor, 2022 tarihinde Çin’de gerçekleşecek Asya Oyunlarında resmi olarak yer alacak. Rekabete dayalı oyunculuğu şu ana kadar ana akım medyada tanıtmak için alınmış en cesur adım olduğu gözüküyor.

Asya Olimpiyat Konseyi (OCA) pazartesi günü Asya pazarının en büyük online satış devi olan Alibaba’nın spor ayağı Alisports ile yapılan partnerliği açıkladı. Bu yıl gerçekleşecek Endonezya Oyunlarında ise espor’un gösteri sporu olarak yer alması ayrıca 2022’de Çin’de gerçekleşecek oyunlarda ise resmi spor programına katılması sağlandı.

OCA ise bu kararın “hızlı gelişmenin ve geçler arasında popülerliğinin ve yaygınlığı artan yeni bir spor türü” olarak yansıttı.

“OCA her zaman mirasına, gelişimine ve Asya sporlarını gelişmesine bağlı kalmıştır. Ve ileriyi düşünen spor konseptlerini görmeyi dört gözle bekliyoruz. Bu anlamda Alisports, bizlere gücü ve bilgisiyle yardım edecek.”

Pazar araştırma firması Newzoo’nun 2016 raporuna göre espor sektörü 493 milyon Dolar gelir üretmiş ve dünya çapında izleyicisi ise 320 milyon kişiyi geçmiş durumda.