Electronic Arts (EA) Sports dün dünya çapında ünlü 13 profesyonel espor organizasyonuyla ortaklığını açıkladı.

Organizasyonların içinde Çin’den Newbee, Kuzey Amerika’dan Team Liquid ve Rogue, Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan Natus Vincere ve Avrupa’dan Team Vitality ve SK Gaming gibi ünlü takımlar yer alıyor.

Ortaklık, EA Sports’un bir numaralı futbol oyunu FIFA 19 odaklı yapıldı. Açıklamaya göre tüm oyunculara ortaklık içerisinde yer alan takımların formalarının olduğu ücretsiz bir paket gönderilecek. Geçtiğimiz gün, Çin takımı Newbee, özel Ev Sahibi/Kaleci formalarının FIFA 19’un Ultimate Team modunda yer alacağını duyurdu.

Team Liquid, Fnatic ve Hashtah United’ın oyun içi formaları FIFA’nın son sürümünde de yer almıştı. Yapılan yeni anlaşmalar FIFA oyun özelliklerinin uluslararası kitleye ulaşmada kullanılmaya devam ettiğini gösteriyor.

West Ham United F.C. ve Manchester City F.C. gibi birkaç geleneksel futbol kulübü FIFA 19 için profesyonel oyuncularla anlaştı. Manchester City, Asya’da FIFA’nın popüler ücretsiz sürümü FIFA Online 4 için ise ayrı Çinli bir ekip ile masaya oturdu.

EA, kulüplerin espora ilgisini çekmek için daha fazla etkinlik düzenlemeyi planlıyor. Firma, Ekim ayında English Premier League ile beraber 2019’da ligden 20 kulübün de oyuncularının yer alacağı ePremier League (ePL) isimli bir FIFA 19 turnuvası düzenleyeceğini duyurmuştu.