Formula 1‘in başarılı isimlerinden McLaren takımının sürücüsü Fernando Alonso, G2 Esports ile işbirliği yaparak espor dünyasına adımını attı. Alonso’nun kurduğu bu yeni yarış takımının ilk sürücüsü de Türk yarışçı Cem Bölükbaşı oldu. Yapılan açıklamada birçok oyun ve platformda mücadele edilmesinin planlandığı ama özellikle simülasyon yarışlarına ağırlık verileceği belirtilirken takımın adının FA Racing G2 Logitech G olacağı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Fernando Alonso, “Tüm Formula 1 sürücülerinin kalplerinde bir oyuncu vardır. Yarışma fırsatı bulamayacak genç sürücüler için sanal sahnede mücadele etmek muazzam bir fırsat yaratıyor. İlk defa hayranlar sadece seyirci olarak kalmıyorlar aynı zamanda oyun ile birlikte bunun bir parçası olabiliyorlar ve belkide kendi takımları için gerçek bir e-sürücü olabilecekler.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde sizlere G2 Esports’un zaten motorsporları bölümü için Cem Bölükbaşı ile anlaştığını duyurmuştuk. Son zamanlarda isminde çokça söz ettiren Cem Bölükbaşı bu haftasonu Abu Dabi’de yapılacak F1 Esports Series’in final yarışında mücadele edecek. Tabi Fernando Alonso ve markası FA Racing ile yapılan anlaşmadan sonra artık sadece G2 Esports için mücadele etmeyecek.

@alo_oficial: “Geleceğe hoş geldiniz. FA RACING-G2 espor takımına hoş geldiniz. #LogitechG #esports #team

Geçen yıl el değiştiren Formula 1 yönetimi yeni ekiple radikal kararlar alarak izleyici kitleye daha çok ulaşmaya çalışıyor. Bunun bir sonucu olarak bu sene ilk kez Formula 1’in resmi bir turnuvası olan F1 Esports Series düzenlendi. G2 Esports ve Fernando Alonso gibi alanlarında uzman kişilerin bu işe yatırım yapmasından önümüzdeki yıl tek bir şampiyonadan fazlasının yapılacağını çıkarabiliriz. Belki gerçek sezonla beraber süre gelen ve dünyayı dolaşan bir F1 Esports Series bile izleyebiliriz.

Eğer henüz tanımayanınız varsa “Fernando Alonso kimdir?” diyebiliriz. Fernando Alonso Renault F1 takımı ile birlikte 2005 ve 2006’da Formula 1 Dünya Şampiyonluğuna ulaşmış bir sürücüdür. Kazandığı 32 galibiyet ile bu alanda tüm zamanlar listesinde 6. sırada bulunmaktadır. Bir dönem Ferrari’de zirveye zorlamış olsa da 3 yıldır McLaren takımı ile birlikte mücadele etmektedir. Yaşına göre sahip olduğu yetenek benim gibi birçok motorsporları takipçisinin hayranlığını kazanmaktadır. Ayrıca kendisi 2005 yılında İstanbul’da, Sultanahmet Meydanı’nda Renault F1 aracı ile birlikte bir gösteri de yapmıştır.

WESG Dota 2 LAN Finalleri ve Temsilcilerimiz