Bir çıkar çatışması, Avrupa’nın en büyük LoL organizasyonlarından biri için tehlike yaratabilir!

Richard Lewis tarafından geçenlerde yayınlanan bir videoya göre, iki büyük eSpor organizasyonu arasında bir çatışma yaşanıyor olabilir. Söz konusu takımlar olan G2 ve Fnatic, LCS kuralları dışında bir harekette bulundukları için ceza almak durumunda kalabilir. Bu durum ise G2’nin sahibi ve ESL yönetim kurulu Jens Hilgers’in Fnatic takımında hissesinin bulunması yüzünden gerçekleşiyor.

Lewis Show’daki bir araştırmacı tarafından ortaya çıkarılan bu olay, Hilgers’in Fnatic’e verdiği bir borcun kanıtlarının bulunması ile alevleniyor. Bu borç, eğer Fnatic ödemeleri zamanında yapmaz ise takımın kontrolünü Hilgers’e verebilecek cinsten. Riot ve LCS kuralları bu çıkar çatışmalarını oluşturabilecek durumları yasaklıyor:

“Herhangi bir Takım Sahibi, Takım Yöneticisi veya Sahibin İştiraki, bir profesyonel eSpor liginde birden fazla League of Legends takımının sahibi olamaz, birden fazla takımı kontrol edemez, birden fazla takım üzerinden direkt (sahiplik) veya dolaylı yoldan (kontrat ile belirlenmiş) finansal çıkar sağlayamaz veya birden fazla takımın çalışanı ya da işvereni olamaz.

Konuya açıklık getirmek gerekirse, Fnatic Avrupa LCS’inde boy gösteren büyük, başarılı bir organizasyon. Kuruluşu 2004 yılında Sam Matthews tarafından gerçekleştirilmiş. Matthews ayrıda Sannpa adında, Fnatic’in 100% hissesine sahip olan başka bir şirket de kurmuş. Fnatic’in sahibi olan Sannpa, bu temmuzda bir kredi dökümana imza atmış, ve bu dökümanda da G2’nin sahip-ortağı olan Hilgers’in adı geçiyor. Bu durum Riot kurallarının dışında mı, kapsamında mı, önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bu Hilgers’in ana sahnede isminin geçtiği ilk durum değil. ESL yönetim kurulu üyesi olması, ona bir takım sahibinden daha fazla güç veriyor gibi duruyor. Lewis’in videosunda ayrıca Hilgers’in ESL kadrosundaki statüsünü kullanarak bazı oyuncuların takımlarından ayrılmasına neden olmuş olabileceğine atıfta bulunuyor. Daha önceden de gördüğümüz gibi, LCS kural kitabındaki kuralları çiğnemek çok ağır sonuçlara neden olabiliyor. Örnek olarak TDK ve REN takımlarının Kuzey Amerika LCS’i kapsamında yasaklanmalası gösterilebilir. Bu hikayenin devamında Fnatic ve G2 takımlarını neler bekliyor hep birlikte göreceğiz.