Vega Squadron, PGL Major Kraków‘dan elendikten sonra, Dimitriy “jR” Chervak turnuva, maçlar ve Polonya’da ters gidenler ile ilgili konuştu.

BDT Minor temsilcisi Vega Squadron, beklentileri karşılayamayarak, 11. CS:GO Major’a grup etabında veda etti. Adeta tek kale maça dönen Virtus.pro mağlubiyeti ile turnuvaya başlayan Vega Squadron, Immortals karşısında da gücünü gösteremedi. Yine de Rus ekibi eleme maçında PENTA’ya karşı güzel mücadele gösterdi.

Kevin “kRYSTAL” Amend ve takımı, Mirage haritasında muhteşem bir geri dönüşe imza atarak Vega Squadron’u turnuvanın dışına itmeyi başardıktan sonra, Dimitri “jR” Chervak, Virtus.pro maçının veto’su ve Vega Squadron’un turnuva çıkarımları hakkında röportaj verdi.

  • Turnuvanın ilk maçını Virtus.pro’ya karşı oynadınız ve bildiğiniz bir ekipti, yine de Nuke haritasında oynamaya karar kıldınız. Veto sürecinden başlayalım, harita seçiminde ne hayal ettiniz, ne oldu?

Virtus.pro ile oynayacağımızı önceden bilsek bile, ilk kararımız Nuke haritasında oynamak değildi. O haritanın seçimi adeta bir son saniye kararı oldu. Inferno, Nuke ve Train haritası kalmıştı ve Inferno’yu kaldırma kararı aldık çünkü diğer iki haritanın CT Tarafı için daha iyi olacağını biliyorduk ve taraf seçecek olan bizdik. Harita seçiminin Nuke ile sonlanacağını tahmin ediyorduk ve Virtus.pro’nun Nuke haritasında ne kadar etkili olduğunu biliyorduk. CT Tarafında başlayıp, iyi bir oyun sergileyeceğimizi düşündük ama düşündüğümüz gibi olmadı. Maça istediğimiz gibi başlayamadık ve ilerleyen süreçte takımdaki özgüven eksikliği yüzünden fark açıldı ve maçı kurtarmak imkansıza yakındı.

Nuke haritasını seçmemizin bir diğer sebebi, o haritada fazlasıyla çalışmış olmamızdı , yine de Virtus.pro’nun bu kadar etkili olduğu bir haritayı seçmek yanlıştı.

  • NEO röportajında size karşı oynadıkları oyunda, sizin güzel bir performans sergilediğinizi söylemişti. Antrenman maçları ve müsabaka maçları arasındaki farkı nasıl değerlendiriyorsun ve pratikte gösterdiğiniz performansı müsabaka maçlarına taşıyabildiğinizi düşünüyor musun?

Resmi müsabakalarda çevrimiçi oynama şekliniz ve çevrimdışı oynama şekliniz arasında büyük bir fark vardır. Antrenman maçlarında üzerinizde baskı yoktur ve kendinize güveniniz yerindedir. İstediğinizi yaparsınız ve neredeyse yapmaya çalıştığınız her hareket başarı ile sonuçlanır. Bu özgüveni, evinizde çevrimiçi maçlara girerken de sergilersiniz ama bu turnuva en üst düzey turnuva ve gördük ki oyun planımızı yeniden yapılandırmamız gerekiyor.

Minor ve Major eleme maçlarında oyunumuz çevrimiçi oyunlarla aynı değildi, yinede antrenmanda ve çevrimiçi oyunlarda gösterdiğimiz performansa yakındı. Bu turnuvada asıl oyunumuzu gösteremedik. Büyük turnuvalarda başarıya giden yolun, özgüveni ve tecrübenizi arttırmak ve doğru çalışma yöntemini bulmaktan geçtiğini öğrenmiş olduk.

  • Immortals’a karşı oynadığınız ikinci maçı değerlendirelim. Train haritasıydı ve CT Tarafı biraz problemliydi. Virtus.pro maçında yaşadığınız soruna benzer bir sorunla mı karşılaştınız?

Virtus.pro’ya karşı oynadığımız maçlara benzer bir sorunla karşılaştık. CT tarafında başladık ve genelde ortaya koyduğumuz performansı sergileyemedik. Kendimizi fazla düşünmemeye çalışıyorduk ama oyuncular olması gerekenden daha güvendeydi ve buda rakiplerimizin istediği alanı bulmalarına sebep oldu. Immortals maçı taktiksel olarak kazanmadı, istedikleri her şeyi yapabildiler çünkü biz gerekli performansı gösteremiyorduk. Oyuncular yapmaları gerekeni yapmak yerine ölmemeye çalışıyorlardı. Bu yüzden maçı kazanmamız gerçekten çok zordu.

  • PENTA ile oynadığınız son maçı inceleyelim. Büyük ihtimalle karşınıza gelen en zayıf rakipti ama çok sayıda taktik uygulayan bir takım olduğunu biliyoruz. Bu maçtan beklentileriniz neydi?

Dediğiniz gibi , şimdiye kadar eşleştiğimiz en kolay rakipti ve geçmiş maçları unutup , kendimizi fazla düşünmeden, rahat oynayabileceğimiz bir harita seçtik. CT Tarafında başlayıp 11-4 gibi iyi bir skorla ilk yarıyı tamamladık ama Terörirst tarafında kelimenin tam anlamıyla başarısız olduk. Eleme fazının açılış maçında HellRaisers’a karşı oynadığımız oyunda olanların aynısı oldu. Bu eksiklikler üzerinde daha çok çalışmamız gerektiğinin ve Terörist tarafına odaklanmamız gerektiğinin farkındayız. Sadece Pratik değil , zihniyetimizi de geliştirmemiz gerektiğinin farkındayız. Şimdi eve dönüp , biraz dinlenip, eksik yönlerimizi kapatmaya odaklanacağız.

  • Artık turnuvanın dışındasınız. Bu konuda ne düşünüyorsun ? Sergilediğiniz performans seni hayal kırıklığına uğrattı mı?

Sonuçlar aslında beklediğimiz gibiydi. Biz bu turnuvaya “mazlum” olarak gelmedik , “dışlanmışlar” olarak geldik ve şu aşamada “Tier 1” ve büyük takımlarla karşılaşmaya hazır olmadığımızı anladık, PENTA maçından bahsetmiyorum, o maçın skorları birbirine çok yakındı. Daha fazla tecrübeye ihtiyacımız var ve kazanacağımız tecrübe, gelecekte doğru kararları vermemize yardımcı olacak. Bu turnuva bizim için çok büyük bir bilgi ve tecrübe yığını oldu. Burada öğrendiklerimizi gelecekte kullanmaya çalışacağız.

  • Sizinle ELEAGUE Major elemelerinde röportaj yaptığımızda da görmüştük ki genel olarak kendinize büyük hedefler koymuyorsunuz. Olduğunuz yerde mutlu olmanız için organizasyonunuz size yeterli desteği sağlıyor ve yavaş yavaş gelişmenizi mi istiyor yoksa bu sizin takımınızın tarzı mı? Oyuncular acele etmeden yavaş yavaş gelişmeyi mi düşünüyor?

Hala gelişiyoruz ve yaşadığımız her şeyden bir şeyler öğreniyoruz. Kendimize çok fazla baskı uygulamıyor ve yavaşça gelişmeye çalışıyoruz. Organizasyonumuzun bizden istedikleri de bu yönde.Bu takımda olan her oyuncu büyük bir hedefimiz olduğunu bilir, sadece bunu sürekli düşünmemeye çalışıyoruz.

Bir röportajda, “Bu turnuvaya herkesi yenmek için geldik ve bizim için kolay bir turnuva olacak.” Demek gerçekten çok kolay ama o yükseklikten aşağı çakılmak gerçekten acı verici olur. Diğerlerinin gözünde belki de bizim yaklaşımımız doğru bir yaklaşım değil ama biz bu şekilde maçlara hazırlanıyoruz ve zihinsel olarak maçlara ve turnuvalara odaklanmamızı kolaylaştırıyoruz.

PGL Major Kraków 2017: Üçüncü Gün