StarLadder ekibi mousesports’un koçu Sergey “lmbt” Bezhanov ile bir röportaj gerçekleştirmiş. Röportajda lmbt, takımın şu an ki formundan bahsedip takımın SL i-League CS:GO StarSeries S4 LAN-finallerinden beklentilerini paylaşmış. Röportaj şu şekilde.

– Ekip ELEAGUE Major’den sonra ne yapıyor? Son zamanlarda nasıl antrenmanlar yapıyorsunuz?

Gerçek bir antrenman için vaktimiz yok. Şimdiye kadar; IEM Katowice’e seçilemedik ve sonrasında oyuncularımızdan bir tanesi 41 derece ateşle hastaneye kaldırıldı. Umarım etkinlikten (StarSeries S4) önce birkaç gün oynamak için vaktimiz olacak. Yine de şu an ki planımız turnuva süresince bir form kazanmak.

-Cloud 9 Major’u kazanmalarının ardından herkesi şok etti, kupaya giden yolda tüm favorileri alt etmeyi başardı. C9’un böyle bir sonuç elde etmesinde ne yardımcı oldu?

Cloud9’nın zaferine şaşırmadım. 2 haftadır FaZe Clan ve C9 ile aynı antrenman odasını paylaşıyorduk. C9 oyuncularının bireysel antrenmanlarına harcadıkları süre etkileyiciydi. Her rakip için sert ve korkunç bir takım olmuşlardır. Sonunda Faze Clan’a, “kriptonit”lerine karşı savaşmanın bir yolunu buldular.

-IEM Katowice 2018’e katılma hakkı için çıktığınız maçta Gambit Esports’a kaybettiniz ve tüm elemeler boyunca çok zayıf gözüktünüz. En iyi oyunu sergilemenizi engelleyen şey neydi?

Ne yazık ki Major’un ardından çok yorgun düştük ve yeni sezona başlamadan önce biraz dinlenmeliydik. Ayrıca herkes için buna dahil edebileceğimiz daha bir çok şey var, bu yüzden bireysel antrenmanlar bizim yegane çalışmalarımızdı. Bu yüzden iyi bir takım olarak gözükmüyorduk.

-mousesports Nuke’te oynamaya devam eden birkaç zirve takımından biri.Sizin görüşünüze göre diğer takımların bu haritada daha fazla çalışma yapmamasının sebebi nedir? Neden onu şu an ki harita havuzundan çıkarmak istiyorlar?

“Birkaç” burada uygunsuz, çünkü sadece Amerikan takımları BO3’lerde Nuke oynamıyor. Kesinlikle Avrupa’dan tüm zirve takımları bu haritayı havuzlarında barındırıyor. Size harita seçiminde bazı avantajlar sağlıyor. Diğerlerinin Nuke oynamamasından endişe duymuyoruz. Rakiplerimiz sezonun öteki yarısında yasaklamaya devam edecek olsalar bile. FaZe veya Astralis’e karşı oynarsak ki Cobblestone’u kafadan yasaklıyorlar, bizimle Nuke’ta karşılaşmak zorunda kalacaklar. onlarında bu haritayı çalışma sebepleri bu.

İnsanlar bu haritayı oynamıyor ve sesin kalitesinden şikayetçi oluyorlar ama bu sadece bir bahane. Bence gerçek sebep haritanın dinamiğinin ve iki taraf içinde yapılabilecek karmaşık rotasyonların arkasında gizli. Nuke’un tüm nüansını hissedebilrmeniz için çokça zaman geçirmeniz gerekiyor. Nuke’u güçlü bir seçimimiz haline getirmeden önce çok fazla önemli maç kaybettik.

-Eşi görülmemiş İsviçre usülü 3 maçlık eleme StarSeries S4’un LAN-finallerinden kullanılacak. Yenilenmiş format eski sistemin getirdiği dezavantajları kaldırabilecek mi?

Düzeltilebildi mi bilmiyorum. Ama gün başına bir maç kazanabilirsek bu güzel bir formattır. Grup aşamasında oynanacak 5 harita yerine 15 harita (3W-2L veya 2W-3L olabilecek maksimum sayı) oynadıktan sonra takımlar nasıl hisseder bilmiyorum. Nasıl olacağını bekleyip görmeliyiz. Böyle bir turnuvanın uzunluğu çok zor olacağına eminim.

-StarSeries S4 için tüm katılıcımlar belli oldu. Kiev’de ki etkinlik boyunca potansiyel bir sürpriz yaratacak 2 ya da 3 kara-atlı ismi verebilir misin?

Ben hiç bir kara-atlı olacağını sanmıyorum. Tüm isimler oldukça biliniyor, dışarıdan birileri yok. Takımlar hala Major ve tatilden dönüyor. Eski formlarını yanlarında getiremeyen takımların tamamı ilk rauntta sıkıntıya girebilirler. Yine de, format ve antrenman odalarının uygunluğundan, üçüncü raunttan önce kendilerini stabilize edebilirler. Gerçekten herşey olabilir. Ama her hangi bi Asyalı takımın gruplarda BO3 kazanabileceğini sanmıyorum. Sonuç olarak Playofflarda bir sürprizle karşılaşmamak olası.

-ELEAGUE Major ardından gerçekleşen son kadro değişiklikleri hakkında ne söyleyeceksin? Hangi değişim senin favorin?

Gambit Esports’a giden siezed olmalı. Denis bu şansı hem bire bir hem oyun içi davranışlarıyla hak etti ve elde etti. Bence çok doğru oturacak ve takıma katkı sağlayacaktır. siezed Gambit’i IEM Katowice LAN-finallerine götürürken online elemeler boyunca liderlik etti ve çoktan bu katkıları gösterdi.

-Sıradaki büyük güncellemede neyi görmeyi beklyiorsun? CS:GO’da koçların hayatını kolaylaştırabilecek her hangi bir inovasyon fikrin var mı?

Antrenmanlar boyunca sohbetin açık olması gerek. Bu sorunu eklentilerin yardımıyla çözmek güzel değil. Güncellemeler hakkında konuşmuşken, ben Dust II’yi tekrar görmek istiyorum ve hangi haritayla yerdeğiştireceği de benim için fark etmez. Ben ve oyuncularım Dust II’yi sevdi, seviyor ve sevmeye devam edecekler.

-Oskar oyunun her halinde olağanüstü ama en önemli maçlarda, mesela ELEAGUE Major çeyrek finalinde FaZe’e karşı, istikrarsız olabilir. O maçta onun performansınız zayıflatan şey neydi?

İnsanlar genellikle istatistiklere bakar ama yaratılan etkiye değil. FaZe’e karşı oynadığımız haritalar AWPcileri sadece rahatsız etmiyordu, aynı zamanda işlevsizliklerinikritik seviyede aşağıya çekiyor. Nuke’da CT tarafında AWP ile oynamadı ama T tarafında yapması gereken herşeyi yaptı. Cache, çok agresif tarzda AWP oynayarak bile rakibinize karşı koyabildiğiniz bir harita. Bu yüzden o oyunda Oskar’dan kritik bir herhangi birşey görmedim.

-Genel olarak konuşursak, mousesports psikolojik olarak stabil bir takım mı? Yoksa duygusal yanmadan dolayı kaybettiğiniz anlar oldu mu?

Önceki kadromuzda bu anlar yaşanıyordu. Şimdi biz hala dengeyi arıyoruz ve sahnede oynamanın tecrübesini kazanmaya çalışıyoruz. Stüdyo ortamında oynadığımızda oldukça sakin oluyoruz ve genellikle hata yapmadan harika seviyede oyun sergiliyoruz. Aynı tip iletişimi ve duygusal tonu büyük sahnelere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Bazen yapabiliyoruz, bazen yapamıyoruz. Maçları kapatırken birçok sorunumuz oluyor. Yüksek sonuçlar özgüvenimizin yükselmesine de liderlik ettiği için adım adım bu bakış açımızı geliştiriyoruz.

-StarSeries S4’e giderken kendinize ne tür bir hedef koydunuz? Yeni birşeyler test edecek misiniz, yeni sezonun başında denemeler için bir şans tanımak mı veya olabilecek en iyi sonuca odaklanmak mı?

“Bir turnuvayı kazanmak istemiyorsanız neden o turnuvaya katılırsınız ki?”
-Dmitry “hooch” Bogdanov

Hedef aynı. Kazanmak istiyoruz, ama sezonun başında bir forma girmek iyi olurdu. StarSeries sonrasında eğer IEM Katowice’e gitmeyi başaramazsak, oldukça zor eşleşmelerle, sert bir EPL sezonunu başlangıcına doğru devam edeceğiz. Ayrıca ECS ve tamamen hazırlıklı olmayı istediğimiz birkaç farklı turnuva daha var. BO3 veya BO5 olması fark etmiyor.

Tekrar hatırlatmak isteriz ki mousesports, Kiev’de ki SL i-League StarSeries S4 LAN finalinin katılımcı listesinde yer alıyor, çünkü 10 tane davetten bir tanesini aldılar. Turnuva 17-25 Şubat tarihleri arasında Kiev’de ki Cybersport Arena’da gerçekleşecek.

Barracuda Pro CS:GO Cup Duyuruldu!