Aralık ayında sezon öncesi dönem ile başlayacak olan Overwatch League hakkında, neredeyse her şeyi öğrendik. Fakat Overwatch League, büyük bir ekosistemin en tepedeki parçası olarak belirlenmiş. Asıl sistem ise çok daha büyük ve tek başına oynayan bir oyuncuya bile Contenders içerisinde mücadele etme fırsatı sunuyor.

2018 yılında devreye sokulacak olan Overwatch Path to Pro isimli sistem ile birlikte, dereceli oyunlarda yüksek yerlere ulaşan oyuncular Open Division mücadelelerine katılmaya hak kazanacak. Open Division içerisindeki diğer oyuncular ile birlikte kurulacak bir takım, kendilerine yakın seviyedeki diğer takımlar ile mücadele edecek. Burada asıl amaç, bir grup iyi oyuncunun profesyonel sahalara giden yolda kendisi gibi olan diğer oyuncular ile karşılaşma fırsatı yakalaması. Bu sayede, daha yolun başında olan bir takım, güçlü ve acımasız rakipler tarafından yenilgiye uğrayıp, Overwatch League hedefine veda etmeyecek. Open Division içerisinde başarı gösteren takımlar, Contender Trials mücadelelerine katılmaya hak kazanacak.,

Overwatch Contenders ise yenilenmiş ve daha da gelişmiş bir şekilde geliyor. Yeni sistemin kalbi olarak belirlenmiş olan Contenders, hem profesyonel hem de amatör takımların birbirileri ile, Overwatch League’den biraz daha küçük çaplı bir alana sahip. Sadece Kuzey Amerika ve Avrupa’da gördüğümüz Contenders, artık 7 bölgede gerçekleşecek. Eskiden Blizzard’ın ekosistemine dahil olmayan Overwatch APEX (Kore), Overwatch Premier Series (Çin) ve Contenders Pacific gibi turnuvalar, Contenders Korea, Contenders China ve Contenders Pacific isimleriyle sisteme dahil oluyor. Mevcut olan beş turnuvanın yanı sıra iki yeni bölge olan Avustralya ve Güney Amerika’da, Overwatch Contenders’a dahil oluyor.

Contenders turnuvaları amatör takımların mücadelelerine ev sahipliği yapacak ve hem takımların hem de oyuncuların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanıyacak. Open Division sayesinde büyük sponsorların dikkatini çekememiş oyuncular da turnuvaya katılabilecek. Open Division dahilinde, kendi bölgesinde ilk 4 sıraya yerleşmeyi başaran takımlar, Şubat ayında başlayacak olan Contenders Trials’a katılarak diğer bölgelerden takımlara karşı mücadele edecek. Kazanan takım ise Overwatch Contenders’a katılma şansı elde edecek.

Bu sistem hakkında daha ayrıntılı bilgileri, Aralık ayı içerisinde, Overwatch League’in başlaması ile birlikte öğrenebileceğiz.

Cem Bölükbaşı, Formula 1 Esports Series’i 5. Sırada Tamamladı!