Overwatch‘ın bir sonraki yamasında olacak değişikliklerin neleri kapsayacağı Geoff Goodman tarafından duyuruldu. Bunlardan ilk ikisi Bastion ve D.Va.

Bastion, Overwatch içerisinde en çok ihmal edilen kahraman. Bir zamanlar verebildiği büyük hasardan korkulurken, Omnic robotumuz artık en az oynanan karakterler arasında yer alıyor. Hayatta kalma ihtimalinin düşük oluşu, yetenek kısıtlılığı ve de becerikli bir düşman tarafından oldukça kolay elenmesi tercih edilmemesine sebep oluyor.

Blizzard haftalar önce, Bastion için kapsamlı değişiklikler üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. Şimdiyse Omnic robotumuz için ufukta neler olduğuna dair birkaç detay elde etmiş olduk.

Ana tasarımcı Geoff Goodman’a göre, Blizzard Bastion’ının tasarımına ince ayar çekiyor. Keşif Modu (Recon Mode)’ndayken, mermi dağılım miktarı düşürülüp, şarjör kapasitesi arttırılacak. Aynı zamanda, Nöbetçi Modu (Sentry Mode) ise tanklar ve bariyerler gibi büyük hedefler karşısında daha etkili olmak üzere yeniden yapılandırılacak.

“Bu modun bariyer ve tank savar tadında olmasını ve de hayatta kalma şansınızı tehlikeli derecede düşürmemesi için uğraşıyoruz. Böyle bir amaç doğrultusunda dağılımı arttırma ve headshot olayını ortadan kaldırmak fakat karşılığında daha az hasar alınması gibi şeyleri test ediyoruz.”

Blizzard en nihayetinde Bastion’ın hayat kalma ihtimalini Self-Repair(Kendini-Onar) yeteneğine gelecek değişiklikle arttırmayı düşünüyor:

“Yeteneğe yaptığımız, şimdiye kadar oldukça iyi görünen, birkaç küçük değişikliği test ediyoruz. Şu anda yaptığımız Bastion tasarımında, Self-Repair, hasar alındığına bölünmeyecek ve hareket ederken kullanılabilecek. Bu gücü dengelemek adına bir kaynak sistemi (D.Va’nın Defense Matrix’i gibi) üzerinde çalışıyoruz. Yaptığımız değişiklikler bu yeteneği, içi boş, nadiren kullanılan bir yetenek olmaktan çıkarıp, hayatta kalmak adına kullanılabilecek oldukça güçlü ve çekirdek bir yetenek haline getirdi.”

Son yamada D.Va’ya yapılan değişiklikler, onu eskisine kıyasla hayatta kalması oldukça güç olduğu düşünülen bir hale getirdi. Ancak gelecekte yapılacak Overwatch denge değişikliklerinde D.Va için de planları olduğunu söyleyen Geoff Goodman, Defense Matrix kullanımını daha kolay hale getirip, atışları engelleme mesafesinde değişiklik yapacaklarını belirtti.

“Şu anda aktif olan yamada, Defense Matrix’te, mermilerin engellenmesi için gerekli bir küçük mermi-namlu mesafesi var. Bu da mermilerin hemen engellenemiyor oluşu demek. Gelecek yamada bu minimum mesafeyi kaldırıp, namludan çıkar çıkmaz merminin engellenmesini sağlamış olacağız.”

Birçok oyunucu bu değişikliği fark etmese de, bazı durumlarda büyük etkileri olacak. Örneğin Roadhog’un kanca kombosunu savunurken. Değişiklikten sonra D.Va oyuncuları, Roadhog’un kancası tarafından yakalanmış arkadaşlarını bu kombodan koruyabilecek hale gelecek.

Aynı zamanda Zarya’nın Graviton Surge’ü ve Mei’nin Blizzard ulti yeteneği gibi yansıtılabilecek olan yeteneklere karşı daha çok savunma sağlayacak. Önceden Defense Matrix açık iken Zarya ve Mei ulti yeteneklerini kalkanın içinden direkt olarak yere atabiliyorlardı, minimum engel mesafesi yüzünden. Ancak yapacakları değişiklikler sonucu, Goodman bu gibi ulti yeteneklerin anında engellenebileceğini belirtti.

Bu değişiklikler üzerinde hala ayarlar yapılıyor ve test ediliyor. Ancak Goodman, Blizzard’ın en yakın zamanda bu değişiklikler için bir PTR yaması yayınlayacaklarını söyledi.

ELEAGUE Major 2017 Büyük Finali İzleyici Rekoru Kırdı!