Eski Phillies yıldızı, Philly eSports organizasyonunun başlangıcına destek olmak amacıyla Twitch akışlarını ana akımda tutmayı planlıyor.

Ryan Howard’ın partner olduğu SeventySix Capital, Philadelphia’da büyük ve küçük ölçekli oyun etkinlikleri düzenleyen N3rd Street Gamers‘a belirsiz bir miktarda bağış yaptı. SeventySix Capital’in temsilcisine göre, firmanın genel bağış oranı 250.000 ile 1 milyon dolar aralığında olmakta.

N3rd Street Gamers CEO’su John Fazio‘nun görüşleri şöyle:

“SeventySix bir espor şirketine yatırım yapmayı planlıyordu, sonra neredeyse arka bahçelerinde olan bizleri farkettiler.” Fazio’ya göre, SeventySix Capital onlarla Haziran ayında bir görüşme yaptı, ancak yatırımın şartlarını konuşmadılar.

N3rd Street Gamers’in ilk düzenliği oyun etkinliği 2014 olsa da, Fazio bunun 2009’da Jarvus adındaki web geliştiricisi bir firmada çalışan birkaç arkadaş olarak ofiste Xbox oynayarak başlattıklarını söylüyor. O zamandan beri, NSG kendi başına bir şirket olarak düzinelerce etkinlik düzenledi, buna Philadelphia alanındaki en büyük oyun etkinliği de dahil. Hatta grup, kendi oyun merkezini de N3rd Street’te LocalHost adıyla açtı.

SeventySix Capital ve özel yatırımcı George Miller’den gelen bağışlar, N3rd Street Gamers’in LocalHost’u yaymasını ve iki yeni markete giriş yapmasını sağlayacak.

Bu sayede, LocalHost, iki katı büyüklüğe erişip Jarvus tarafından kullanılan ofise sahip olacak. Yeni alan sayesinde oyun için daha fazla konsola yer kalırken, ekibin etkinlikler arasındaki içerikleri ve Twitch yayınlarında kullanacağı profesyonel televizyon stüdyosu da kurulabilecek. Jarvus da Indy Hall’a taşınacak.

Fazio ise Jarvus’taki başkanlığına devam ederken bir yandan NSG ile ilgilenecek. Fazio’nun bir sonraki planı ise yeni bir lokasyon için gözlem yapmak ve espor farkındalığını artırmak olacak. Fazio, MicrosoftNike veya McDonald’s gibi şirketlerle partner olmayı umduğunu söylüyor ve ekliyor: “Bizim etkinliklerimiz markalara genç nesille etkileşime geçmeleri için farklı bir şans sunuyor.”

Newzoo’nun tahminlerine göre Espor, 2017’de yılda 696 milyon dolar sağlayan bir endüstri haline gelecek, bunu sadece 385 milyon insana erişerek başaracak.

Temmuz’da, 2.500’den fazla oyuncu, Aston’daki Sun Center Studios’ta düzenlenen NSG Summer Championship’e gitti. NSG’nin etkinliklerinde Counter-Strike turnuvası Fragadelphia, Starcraft turnuvası Cheesadelphia ve Rocket League turnuvası Boostadelphia bulunuyor. NSG, aynı zamanda ülkede onaylanan dört Madden Challenger etkinliklerinden birinin de sahibi.

Space Soldiers, StarLadder i-League Şangay’dan çekildi!