Sezon-4 Finali için geri sayım başladı. Masters Lig’den 4 takım lig bitimi ile birlikte adını finale yazdırmayı başarmıştı, kalan 4 takımın belirlendiği PBST Online Final 17 Aralık Pazar günü oynandı ve 4 takım daha 23-24 Aralık tarihlerinde oynanacak PBST Final’inde yerini aldı. PBST Online Final son yılların en büyük çekişmesine sahne olurken, favoriler bir bir döküldü ve süpriz ekipler adını finale yazdırmayı başardı.

Plan-B.Academy’den Büyük Başarı

Süper Lig’de en çok gelişim gösteren ekiplerden biri olan Plan-B.Gaming’in akademi takımı Plan-.B.Academy, finaller için iddialı bir kadro toplamıştı. Süper Lig Final’inde aradığını bulamayan ekip, motivasyonunu kaybetmeden Online Final’de mücadelesini sürdürdü ve hedefine ulaştı. UncharteD gibi tecrübeli bir Masters Lig takımı karşısında haritalarda 1-0 geriye düşse de, toplarlanmayı başaran ve rakibini 2-1 ile devirmeyi başaran Plan-B.Academy, aynı zamanda bir ilki de başardı ve bir akademi takımı olarak PBST Final’inde veteran takımın yanında yer alarak organizasyonunu iki ekiple temsil edicek.

HelloGuys Zorladı, RelaxGame Turladı

Sezon-4’ün en büyük zorluklarla boğuşan ekiplerinden HelloGuys için işler Masters Lig’de hiç de iyi gitmedi. Sezonu 42 puan ile 10. sırada tamamlayan HelloGuys sadece %47 galibiyet oranı tutturabildi. Rakibi RelaxGame ESC ise yeniden eski kadrosunu toplamış ve final için tekrar iddialı konuma gelmişti, iki takımı da çetin bir maç bekliyordu. Yıldızlarla dolu kadrosu sayesinde PBST Online Final’de son tura kadar zorlanmadan gelen HelloGuys bu momentumu RelaxGame karşısında da sürdürdü ve ilk haritadan 6-0’lık galibiyet ile ayrıldı ve maçta 1-0 öne geçti. İkinci haritaya geçildiğinde RelaxGame rüzgarı esmeye başladı. Rakibine geçit vermeyen ekip ilk yarıda avantajlı bir skor yakaladı ve ikinci yarıda da işi bitirip HelloGuys’ın momentumunu durdurmayı başardı. Üçüncü haritaya uzayan maçta, RelaxGame hız kesmedi ve HelloGuys’ın maça ortak olmasını her defasında engelledi ve bu haritadan da 8-5 galip ayrılarak adını 2-1’lik skor ile finale yazdırdı. HelloGuys zorluklar ve hayal kırıklıkları ile dolu sezonda finale adını yazdıramadı ve resmi olarak sezonu kapamış oldu.

YOLO Final’de Yerini Aldı

Finallere 2 sezon ara veren YOLO yeniden eski yerine kavuştu. Tecrübeli ekip yeni yıldızlar karşısında çok zorlansa da rakibi kendisinden daha çok hata yapınca maçı kazanmasını bildi ve PBST Final’ine kalan 7. ekip oldu. Genç kadrosu ile öne çıkan UnInvitedGuest ekibi 2 defa maçı koparma noktasına getirse de bir türlü kritik raundları kazanamadı ve gününde olmayan bir YOLO ekibi karşısında fırsatı tepti. YOLO ekibinde, Yiğit “Libertalia” Kargılı ve Ömer “Fueled” Berke’nin performansları sonuca etki ederken, genç ekip UnInvitedGuest’te yıldızlar sönük kalınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu ve YOLO finale ilerledi.

Şampiyon Final’de de Varım Dedi!

Bir önceki gün Süper Lig Final’inde şampiyonluğunu ilan eden YoungExplosion ekibi Pazar gününe de formda başladı ilk tur rakiplerini zorlanmadan geçen gençler, finalin müdavimi Azzuro karşısında da muhteşem bir geri dönüşe imza attı ve son turda INEXORABLE’ın rakibi oldu. İki ekip de belli ki final için çok hırslanmıştı çünkü çok çekişmeli bir mücadele ortaya konuldu. Süper Lig’den Şampiyon olarak gelen ve Azzuro gibi bir ekibi eleyen YoungExplosion maça daha motive başaladı ve ilk haritayı baştan sona üstün götürmeyi başardı ve sonucunda 8-4 galip gelen taraf oldu ve 1-0 öne geçti. İkinci haritada toparlanan INEXORABLE seçtiği haritada taktiklerini ortaya koydu ve rakibini kilitlemeyi başardı ve bu performans sonucunda 8-5 ile haritayı kazandı ve durumu 1-1’e geitrdi. 3. haritada iki takım da büyük bir hırs ile oynadı ve eşitlik çok uzun bir süre bozulamadı ama en sonunda uzatma bölümünün ikinci devresinde YoungExplosion çok iyi bir ivme yakalayarak INEXORABLE ekibinin direncini kırdı ve haritayı 15-12’lik skor ile koparmayı başardı. Maçta da 2-1’lik üstünlüğe ulaşan YoungExplosion, hem Süper Lig Şampiyonluğu hem de PBST Final bileti kaparak bu haftanın en karlı takımı oldu.

PBST Sezon-4 23-24 Aralık günleri oynanacak mücadeleler ile son bulacak ve Şampiyon yine her zaman olduğu gibi PBTV (youtube.com/pbespor) ekranlarında belirlenecek. Bu haftasonu Final maçlarını kaçırmayın!