Bir dizi içeriden gelen haberlere göre Riot Games’in MLB(Major League Baseball) ile yeni bir LOL yayın ortaklığı başlatma planı gecikti.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında, Riot Games ve MLB’nin yayın kuruluşu BAMTech, yeni bir abonelik hizmetine dayalı olarak League of Legends maçlarını yayınlanacağına dair bir ortaklık ortaya koymuşlardı.

O sıralarda, 2023 sezonuna kadar tüm maçları kapsayan planlarla birlikte bilgisayarlarda ve telefonlarda çalışacak bir LOL yayın programı söz konusuydu. Ancak, Dotesports tarafından yayınlanan yeni belgeler, 2017 lansmanda belirlenen ilk hedefe bile ulaşılamayacağını gösteriyor.

Konuya aşina olan isimsiz bir kaynak, teknik uygulamayla ilgili sorunların yanı sıra nakit akışında da yaşanan sorunların, yeni uygulamanın dağıtımında geri çekilmeye sebep olduğunu belirtti.

İsimsiz kaynağa göre: ‘’Öncelikle, üçüncü partilerin Mayıs sonunda BAMTech aracılığıyla yayın yapmaları bekleniyordu. Sonra Eylül ayında League of Legends Dünya Şampiyonası için beklendi. Peki şimdi? Kimse bilmiyor… Ancak neredeyse en erken 2018’de bir şeyler görebiliriz.’’

Riot, BAMTech alt yapısını kendi gereksinimlerine göre uyarlamaya çalıştığını ve İngilizce yayın yapmayan yayın ortaklarıyla uyumluluk sağlamada zorluklarla karşılaştığını bildirdi. Şirket yine de “hala üzerinde çalıştıklarını” söyleyerek açıklamayı reddetti. Şu an için, yayınlar düzenli olarak Twitch ve Youtube’da devam edecek.

BAMTech yakın zamanlarda Disney tarafından 1.5 Milyar Dolar’dan fazla bir meblağa satın alınmıştı. Netflix ile yollarını ayırdıktan sonra Disney, kendi içerik dağıtım ağının bir parçası olarak BAMTech teknolojisini kullanmaya başladı.

Zeus, Koç Kane İle Birlikte Na’vi’ye Geri Döndü!