Space Soldiers’ın oyuncusu ve takım kaptanı olan Tugay “TuGuX” Keskin, Reddit üzerinde FPL (FaceIT Pro League) turnuvasıyla ilgili çok çarpıcı gelişmeleri bizlere aktardı. Sizleri hiç tutmadan direk Tugay’ın yazdığı yazıya alalım.

“Selamlar, eğer FPL’e neden alınmadığımız veya neden dahil olmamıza izin verilmediğine dair bir cevap alabilmiş olsaydım böyle bir başlık açmazdım. Ancak şu an içinde bulunduğumuz durum beni bu başlığı açmama neden oldu.

Bir süredir FPL konseyi içinde bulunan oyuncular ile iletişim halindeydik ve grupta yapılan tartışmalarda ezici çoğunluğun bizim katılmamıza olumlu baktığından haberdardık. Başka bir oyuncunun söylediğine göre genelde FPL’e katılma kararının 10 dakikada verildiğini söyledi.

Bizim hakkımızda bazı endişelerin olması çok normal ve bundaki en büyük etken ise dil. Ancak size şunu söyleyebilirim ki takımdaki üç oyuncumuz oyun içinde ve normal hayatta İngilizce’yi oyun içinde ve günlük hayatta gayet yeterli bir şekilde kullanabiliyor. Diğer iki oyuncumuz ise oyun içi konuşmaları yapabilecek ve anlayabilecek seviyede. Ancak sizce bu oyuncular İngilizcelerini geliştirmek için bir şansı hak etmiyorlar mı?

Ayrıca şöyle bir durum da var. Bazı oyuncular rastgele bir şekilde davet edilirken, biz ise bu olay ile haftalardır hatta aylardır uğraşıyoruz. Şu an HLTV sıralamasında 25. sıradayız, ve şundan emin olabilirsiniz ki, en iyi oyunculara karşı oynayıp kendimizi geliştirmek istiyoruz.

Bütün bu söylediklerime bağlı olarak şunu istiyorum, konsey bizi neden istemediğine dair bir açıklama sunsun. Bu konu hakkında hiçbir şey söylememek hiç profesyonel değil.

Bütün bunların yanı sıra, bu süreç boyunca bize sürekli destek olan flusha’ya da çok teşekkür ediyorum. Umarım bir gün bu uğraşlarının hakkını verebilirim. Teşekkürler.”

Yazının Reddit moderasyonu tarafından silinme ihtimaline karşılık orjinal halini de sizinle paylaşalım.

Screenshot_343