SK, DreamHack Malmö Master’da ilk galibiyetini aldıktan sonra, Epitacio “TACO” de Melo, Major ve hazırlık süreci hakkında konuştu.

Oyuncu arasından sonra, ilk turnuvada, SK gayet hazır görünüyordu ve Singapur ekibi olan B.O.O.T-d[S]’i Mirage haritasında 16-2’lik skorla yenmeyi başardılar. Maçtan sonra TACO oyuncu arası, kadro değişiklikleri ve bu değişikliklerin yarışmayı nerelere taşıdığını anlattı.

  • Aradan önce, Major’da ilk 8’e kalmayı başardınız. Bunun ardından araya girerken neler hissettiniz?

 Major’dan önce 3 farklı turnuvada oynayıp, hepsini kazandık. Bu gerçekten çok güzel bir histi ama Major’ı gerçekten kazanmak istiyorduk. Major’da bazı problemlerle karşılaştık. Sadece oyun içi değil, aynı zamanda oyun dışı problemler. Genel olarak konuşmak gerekirse hem turnuva, hem de bilgisayarlar kötüydü. Bizim için her şey kötü gidiyordu ve bu da bizim strese girmemize sebep oldu. Yine de bu bir bahane olmamalı. Astralis’e kaybettik ve onlar gerçekten çok iyi bir takım. Maça fazlasıyla hazırdılar. Her haritada, her round’da çok iyi oynadılar.

Araya girmeye gerçekten ihtiyacımız vardı, çünkü son 2 ayımızı Avrupa’da geçirdik. Sürekli turnuvadan turnuvaya gidiyorduk ve gerçekten yorulmuştuk. Çok önemli 3 turnuvayı kazanarak araya girmek, bizi mutlu ediyordu. Yine de daha iyisini başarabilirdik.

  • Ara sona erdiğinde, Kuzey Amerika’ya dönüp sezona başladınız. Hazırlık süreci nasıl gitti? Çoğu takımda oyuncu değişiklikleri oldu, ama sizin kadronuz hâla aynı. Yine de aynı tempoda maç çıkartıyorsunuz. Antrenman sürecinde neye odaklandınız?

 Yeni şeyler üretmeye odaklandık. Biz yeni bir takım değiliz, ama yeni bir takım olmanın da avantajları var. Örneğin; diğer takımlar sizin nasıl oynayacağınızı kestiremiyorlar. Biz de elimizden geldiğince oyunumuza yeni stratejiler eklemeye çalıştık. Gerek çevrimiçi maçlar ile gerek ise başka takımlarla çalışarak hazırlandık.

  • Dediğimiz gibi, bir çok takım kadrolarını değiştirdi. Bu değişikliklerin, sizin takımınıza bir etkisi olacağını düşünüyor musun? Uzun süre birlikte oynamak, bir takım için daha mı kolay yoksa daha mı zor?

 Ben zoru seven biriyim. O yüzden, umarım diğer takımlar daha iyi olmuşlardır ve yarışmalar daha zorlu olur. Bence değişiklikler herkes için iyi oldu. Takımlar, sponsorlar ve CS:GO için daha iyi oldu, ama hayranların açısından bakacak olursak, bu durumdan en avantajlı çıkan onlar, çünkü çok daha zorlu maçlar ve turnuvalar izlemeye başlayacaklar. Bana kalırsa değişmek önemlidir, en azından kötü bir şey değil.

Biz değişmedik, çünkü değişmeye ihtiyacımız yoktu ve umarım uzun bir süre boyunca da ihtiyacımız olmaz. Yine de, ihtiyaç anında, kadro değişikliğne gitmek çok önemlidir ve yarışmaları daha zorlu hale getirir.

  • Daha geniş bir açıdan bakmak gerekirsek, bu değişiklikler, takımları önceden olduğundan daha iyi hale mi getirdi? Rekabet kızıştı diyebilir miyiz?

 Benim düşünceme göre, değişikliğe giden takımların, değişikliğe ihtiyaçları vardır ve değişiklikler onları daha iyi takımlar haline getirir. Bence, her takım daha iyi oldu.

Yine de, önemli olan oyuncunun, oyun tarzını analiz etmektir. Bahsi geçen oyuncu, takım oyuncusu mu yoksa bencil oynamayı mı seviyor? İyi mi yoksa kötü mü? Bunun hakkında daha çok konuşabiliriz ama bu benim işim değil. Umarım her takım daha iyi yerlere gelmiştir.

  • Maçınızdan kısaca bahsedelim. İlk torbadan bir takım olarak, son torbadan gelen B.O.O.T-d[S] ile eşleştiniz. Genelde bu tarz takımlar turnuvaya geldiklerinde korkarlar. Onlara karşı oynarken nasıl hissettin?

 Açıkcası, korkabileceklerini biliyorduk çünkü geçen sene DreamHack Malmö’de TyLoo’ya karşı kötü bir yenilgi aldılar. Biz, onların stresini kendi avantajımıza çevirmeye çalıştık, daha agresif oynadık. TyLoo karşısında onyadıkları maç hakkında çok düşündük, ve onları eğitmeye çalıştık, ama bu maç çıkıp oyunumuzu oynadık. Astralis veya FaZe gibi, daha üst düzey takımlarla eşleşmiş olsaydık da, kendi oyunumuzu sergileyecektik.

Türkiye Overwatch Şampiyonası | MVP Ödülüne Kavuştu