Netflix’in mi yoksa Twitch’in mi daha fazla seyircisi var, YouTube mu Twitch mi soruları, yeni bir araştırmayla cevaplarına kavuştu. Rapora göre HBO, Netflix, ESPN ve Hulu’nun toplamı bile Twitch’i geçmeye yetmiyor.

SuperData Research’in son çalışması, video oyunu içeriğini -Twitch gibi yayınların, let’s play videolarının ve oynanış incelemelerinin- 2017’de tahmini 666 milyon izleyiciye ulaşacağını öngörüyor. Yaklaşık 563 milyon insan oyun içeriğini YouTube’dan izlerken bunların 212 milyonu Twitch’e geçti.

Image via SuperData Research

Bu rakamlar ise 2016’dan oldukça farklı. Bu senin istatistiklerine göre video oyun içeriği gittikçe büyüyor.

Geçen yılın istatistiklerinde, yıl bitimine kadar, Twitch’in 185 milyon ve YouTube’un 517 milyon izleyicisi vardı. Karşılaştırmak gerekirse, HBO’nun 2016’da 130 milyon, Netflix’in ise sadece 93 milyon abonesi bulunuyordu. Oyun izleyicisi henüz geçen sene bile ciddi bir fark açmışken, bu senenin rakamları, bunun sadece başlangıç olduğunu gösterir nitelikte.

Image via SuperData Research

Oyun videolarından gelen gelir de oldukça ciddi miktarda. Endüstri, tek başına ABD’de 3.2 milyar dolar gelir sağlamış durumda, bunun yüzde 56’sı ise Twitch tarafından gelmekte.

Video oyun içeriği çeşitli demografikler de sağlıyor. İzleyicilerin yaklaşık yüzde 46sı kadın, ve genel kitle yılda 58bin dolar kazanan 33 yaşındaki insanlardan oluşuyor. Bu kitlenin yüzde 52si Kuzey Amerika’da yaşıyor, bu da ABD ve Kanada’nın içerik üretme başarısını gösteriyor.

Image via SuperData Research

Video oyun içeriği orta sınıf erkek ve kadınlara hitap ederken, bu seyircilere işten geldikten sonra oyun oynamaya vakit bulamayan kişiler de dahil oluyor. Diğer rakiplerin canlı yayın veya video oyun marketine girip YouTube ve Twitch’le yarışmayı düşünüp düşünmediği belirsiz. Ama olasılığı yüksek. İki şirketin de 2017’yi bitirip, 2018’e gireceğimiz günlerde, oldukça başarılı olduğunu söylemek mümkün.

Intel Extreme Masters Oakland Grup Kuraları Çekildi