Amazon’un sahip olduğu Twitch platformu, daha önce Twitter, Facebook ve Microsoft’un pazarlama pozisyonlarında görev almış olan, Kate Jhaveri‘yi pazarlama bölümünün kıdemli Başkan Yardımcısı olarak göreve getirdi.

Jhaveri doğrudan CEO Emmett Shear’a bağlı olacak ve şirketin küresel pazarlama – iletişim kanalları olan canlı video oyun yayınlarını gözleyecek. Daha önce bu pozisyonda görev alan Matthew DiPietro ise, şirket içerisinde yeni bir rol üstlenecek; bu yeni görevin detayları hakkında herhangi bir bilgi ise bulunmuyor.

Jhaveri son olarak Twitter’da görev almıştı. Geçtiğimiz Ağustos ayında ayrıldığı Twitter’da görevi, markanın tüketicileri ilgilendiren kısımlarını kontrol etmek, pazarlama programlarını düzenlemek, kanalların ve kullanıcıların tecrübelerini incelemekti.

2013 yılında Twitter’a katılmadan önce 3 yıl Facebook’da görev alan Jhaveri, öncesinde 7 yıl boyunca Microsoft’da çalıştı. İki firmada da benzer roller üstlendi. Ayrıca kariyerinin ilk yıllarında Dell markasının pazarlama ekibinde görev aldı.

Jhaveri yaptığı açıklamada “Twitch’in asıl gücü, markanın ilerleyeceği yönü seçerken, topluluğun fikirlerini de gözeterek, en uygun şekli almayı başarmasıdır.” dedi. “Bu sayede içerik olarak oyunlardan öte bir şey sunmayı başarmıştır. Sürekli kendini geliştiren bu platformdaki hedefim, Twitch tecrübesini en iyi şekilde yaşatacak muhteşem içeriklere bir ışık tutmayı sağlamak olacak.”

Twitch, son zamanlarda başka üst düzey yöneticileri de bünyesine kattı. Bunlar arasında, daha önce Sony’nin Playstation Network’ünde görev almış olan Michael Aragon (İçerik – Kıdemli Başkan Yardımcısı) ve Microsoft’un 343 Industries firmasının eski COO’su Matt McCloskey’de (Ticaret – Başkan Yardımcısı) bulunuyor.

Türkiye Overwatch Şampiyonası’ndan Son Durum