Futboldaki son trend nedir? Görünüşe göre, espora yatırım yapmak. Manchester City, Sporting Lisbon ve Valencia CF alınan haberlere göre bugün pazara giriş yapıyor.

İngiliz Manchester City takımı, yakın zamanda West Ham United’ın Sean “Draggon” Allen ile anlaşmasından sonra FIFA (video oyunu olandan bahsediyoruz) yıldızı Kieran “Kez” Brown ile bugün anlaşma imzaladı.

Sporting Lisbon da sahneye çıkan isimler arasında. Portekizli kulüp kendi tarafından bir rekabetçi FIFA oyuncusunu renklerine bağlamayı düşünüyor ve ayrıca Esports Observer’ın bildirdiğine göre profesyonel Portekiz League of Legends arenasına da göz kırpıyor. Yeni espor bölümü eski bir Copenhagen Wolves iş yöneticisi olan Guilherme Fraga tarafından yönetilecek.

İspanyol futbol takımı Valencia CF de geride kalmıyor ve yıldız bir Rocket League takımı olan Amunt  Triades ile anlaşma yapıyor. Albert “De Boer” Vaquero Solé’nin kaptanlık yaptığı ekip, bu büyük futbol kulübünü temsil etme hakkını bir Playstation liginin şampiyonu olarak kazandı.

Bu anlaşmalar, espor oyuncuları için daha da büyüyen evsahipliği zeminine büyük futbol kulüplerinin ismiyle katkı sağlamakta. FC Schalke, Avrupa League of Legends Şampiyonluk Serilerinde (LCS) Mayıs’ta Elements’i aldıktan sonra dördüncü sıraya yerleşti. Alman VFL Wolfsburg takımı ve Türk Beşiktaş takımı da espor sahnesine 2015’te çıkmışlardı. Manchester United ise söylentilere göre gözünü Overwatch’a dikmiş durumda.

Espor hızlı büyümesini sürdürürken daha da büyük paraların döndüğü spor dallarının bu oyuna katılması kaçınılmaz. Profesyonel bir rekabet yaratabilecek altyapıya sahip oldukları herkesçe biliniyor. Ancak şimdiye kadar, bugün anlaşma imzalayan takımlar gibi, futbol kulüpleri büyük espor alanları olan League of Legends ve Counter-Strike: Global Offensive gibi oyunlara girişte biraz çekingen görünüyorlar.

Ama bu trend sürerse, fazla uzak kalmayacakları kesin.

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/man-city-sporting-lisbon-valencia-esports/