Virtus.pro SK Gaming’i Dreamhack Masters Las Vegas 2017’de bozguna uğrattı. Polonyalı ekip 1-0 gerideyken 2 haritayı kazanarak şampiyon oldu!

Harita analizleri şu şekilde:

1. Harita Cobblestone (5:10, 3:6) 8:16

İlk harita Cobblestone oynanacak ve Virtus.Pro CT tarafında başlayacak. Tabanca elindeki zaferden sonra Polonyalı ekip, Brezilyalı ekibin anti-eco stratejisine yenik düşmüş bulunuyor. SK Gaming, VP’nin bozulmuş ekonomisini daha fazla baskınlık kurmak için kullanmaya çalışırken, VP tarafı bu açığı hızlıca kapatmaya çalıştı. Alınan birkaç el fazla bir şey ifade etmedi çünkü B bomba alanında SK Gaming’in katliamına uğrayan VP tarafı ilk yarıyı 10-5 mağlup ayrıldı.

SK Gaming ise muhteşem performanslarına ikinci yarıda da devam etti. CT tarafında bu baskınlığı sürdüren SK ekibi sadece 3 el vererek ilk haritadan galip gelmeyi başardı.

2. Harita: de_Train (9:6, 7:5) 16:11

İkinci harita Train’e geçilirken Virtus.Pro üstündeki baskı daha da artıyordu. SK Gaming ise 1-0 olan durumu 2-0 yaparak bitirmeyi planlıyordu.

Virtus.pro bir daha CT tarafında başladı ve tabanca elinde SK Gaming’i yenmeyi başardı. Ancak Polonyalı takımın şansı iyiye gitmiyordu. SK Gaming anti-eko oyunuyla oyunun akışını kendi tarafına çevirmeyi başardı. 3-1 olan skorun sonrasında Snax tam anlamıyla oyunu sırtlayarak takımının ilk yarıda 9-6 önde bitirmesini sağladı.

SK Gaming ilk elde kaybettiği konstrasyonu tekrar kazanmaya başlıyordu. Tabanca elini kazanarak ve anti-eko taktikleriyle skoru 9-9’a getirmeyi başarmışlardı. Ancak Virtus.Pro’nun tökezlemesi fazla uzun sürmedi. Kendilerini toparlayan ekip aynı zamanda ekonomilerini de düzgün seviyelere çekmişti. Snax’ın üstün oyunuyla Virtus.Pro haritayı 16-11 kazanarak durumu eşitlemeyi başardı.

3. Harita de_Mirage (7:8, 9:5) 16:13

Zor mücadele içeren iki haritadan sonra, 1-1 olan skordaki dengenin bozulması için Mirage’a geçildi.

Jarosław “pashaBiceps” Jarząbkowski ve ekibinin bir kez daha CT başladığı haritada, üç round üstünlüğü sağlaması işleri kolaylaştırdı.

Virtus.pro için işler iyiye giderken, SK Gaming için ise tam tersi söylenebilirdi. Takımın yaptığı anti-eco oyunu önceki iki haritada olduğu kadar güçlü olamadı. Bu da Virtus.pro’nun haritanın başında kolayca birkaç el almasını sağladı. Ancak SK Gaming, durum 6-2 olmasına rağmen Joao “felps” Vasconcellos’un da üstün performansı ile ilk yarıyı 8-7 önde bitirmeyi bildi.

Brezilyalı’lar momentumlarını ikinci yarı da korumayı bildiler, tabanca round’uyla beraber 11-7 öne geçen takım, Virtus.pro tarafından durduruldu. 12-12’ye kadar karşılıklı round takasını  Wiktor “TaZ” Wojtas’ın clutch’ları sayesinde bozan Polonya’lılar, maçı 16-13 kazanmasını bildi.

 

Turnuva sonuçları şu şekilde:

 

Lúcio Nexus’a İndi!