Dünya şampiyonları, The Ting Warcraft 3 Invitational‘da bu efsanevi oyunun kutsal haritalarında bir kez daha karşı karşıya gelecekler.

Topluluk destekli bu turnuvaya siz de katkıda bulunmak istyorsanız, buraya tıklayın.

Warcraft 3‘ün Mirası

Warcraft 3′ün oyunculuk dünyasında yarattığı etkiyi görmezden gelmek zor. World of Warcraft‘ın popülerliğine giden yolu inşaa eden oyun olmasının yanında MOBA türünün kahraman merkezli oynanışının tohumlarını ekmiştir. Warcraft 3; Twitch, YouTube ve topluluk destekli turnuvalardan önce gerçekleşen gala tarzında bir espor oyunuydu.

Ekran Alıntısı

Şimdiyse, yayınlanmasından 14 yıl sonra bile, hala canlı kalmanın bir yolunu buluyor. Eğer Twitter‘da Yoan “ToD” Merlo‘yu takip ediyorsanız zaten harika bir şeylerin gerçekleşmekte olduğuna dair sesleri işitmişsinizdir:

ToD eski profesyonel Warcraft 3 şampiyonu ve efsanevi bir Human oyuncusu. Olaylar işleyişin canlandıran tweet işte buydu. Topluluk destekli Ting ve Matcherino’nun ev sahipliği yaptığı turnuva, henüz bir ay olmasına rağmen, 9000$’lık hedefinin 3,350.09$’ına erişöiş durumda. Blizzard Esports‘un Kim Phan’ı(eski Warcraft3 yorumcusu) bile 500$’lık katkısıyla desteğini gösterdi.

Bilmeniz Gerekenler

Turnuva hızlıca Warcraft 3’ün ünlü isimlerinin yer aldığı bir hal alıyor. Ve şimdiye kadar oyunun rekabetçi seviyede oynandığını görmemiş her kim varsa bunu not etmeli. Warcraft 3 diğer RTS oyunlara benzemiyor ve modern oyuncuların alışmış oldukları makro ve mikro yentenek seviyesinden çok daha farklı bir seviyede yetenek düzeyi gerektiriyor.

Turnuva esnek hedeflerinden çok daha fazlasına ulaşmaya devam ettikçe de daha çok ünlü oyuncu katılım sağlayacaktır. Güncel oyuncu listesi aşağıdaki gibi:

Eğer bu oyunculardan hiçbirini tanımıyorsanız, benim sözlerime kulak verin: eski ve yeni dönem oyuncularının bir araya geldiği yıldızlarla dolu bir sıralama.

Nerde ve ne zaman izlenebilir:
Yayınlar
İngilizce: twitch.tv/esl_wc3
Fransızca: twitch.tv/ogamingtv
Almanca: twitch.tv/back2warcraft

Program
Karşılaşmalar 6PM CET’de gerçekleşecek.

Eylül:

  • 30-Cuma A Grubu(bo3)

Kasım:

  • 1-Cumartesi B Grubu(bo3)
  • 7-Cuma C Grubu(bo3)
  • 8-Cumartesi D Grubu(bo3)
  • 14-Cuma Ro16 Birinci Gün(bo5)
  • 15-Cumartesi Ro16 İkinci Gün(bo5)
  • 21-Cuma Çeyrek Finaller(bo5)
  • 22-Cumartesi Yarı Final ve Finaller(bo7)
Kaynak: http://www.gosugamers.net/news/41138-veteran-warcraft-3-pros-and-grassroots-esports-combine-forces