İngiliz futbol kulübü West Ham United, ilk resmi eSpor oyuncusu olarak Sean Allen’ı bünyesine kattı.

eSpor dünyasında Dragonn olarak bilinen Allen, 2016 FIFA Interaktif Dünya Kupası’nda ikinci olmuştu. 50 numaralı formaya sahip olan oyuncu, bundan sonra tüm eSpor etkinliklerinde takımı West Ham’ı temsil edecek.

Böylece West Ham, Birleşik Krallık’ta resmi olarak eSpor oyuncusuna sahip olan ilk futbol kulübü olarak, gün geçtikçe büyüyen eSpor dünyasına adım attı.

Bu seneki bütün üst klasman FIFA eSpor etkinliklerine katılmaya hak kazanmış olan Allen, Cumartesi Fulham’daki Gfinity Arena’da Play Like a Legend Grand Final’da oynayarak ilk kez resmi olarak bordo mavili ekip için mücadele verecek.

West Ham United’ın resmi eSpor oyuncu olduğum için çok mutluyum” diyen 24 yaşındaki Allen şöyle devam etti: “Bu benim için çok büyük bir adım. Çok uzun bir zamandır FIFA’da rekabet gösteriyorum ve bu başıma gelebilecek en büyük olay.

“West Ham, Premier League’de çok güzel bir sezon geçirdi ve önümüzdeki sene Avrupa’da da büyük işler yapacak gibi. Dünyadaki tüm FIFA turnuvalarında da aynı başarıyı göstermek için elimden geleni yapacağım. FIFA Interaktif Dünya Kupası’nı ikinci bitirdikten sonra, daha da ileriye gitmeyi planlıyordum, umuyorum ki West Ham’ın yardımı ve desteğiyle tam olarak bunu başaracağım.”

west ham sean dragonn allen

West Ham United teknik direktörü Slaven Bilic de Allen’ın hizmetlerinden yararlanacağı için oldukça memnun olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu West Ham United için büyük bir adım olacak, Sean’ın eSpor arenasında büyük bir oyuncu olduğunu duydum ve onun hizmetlerinden yararlanacağımız için çok memnunum.”

Wes Ham United’ın Dijital Pazarlama Müdürü olan Karim Virani, şöyle ekledi: “eSporlar dünyada en hızlı büyüyen spor dallarından biri ve bizi temsil etmesi için dünyanın en iyi oyuncularından biriyle anlaştığımız için mutluyuz.”

“Bir süredir bir eSpor oyuncusunu takıma katmayı düşünüyorduk ve Sean’ın FIFA Interaktif Dünya Kupası’ndaki performansı bizi çok etkiledi. Sean bu alanda bizi lider yapmak için öncü olacak. Dijital oyunlar, taraftarlarımız arasında da inanılmaz bir şekilde popüler ve onlara Sean’ın yeteneklerini göstermek için sabırsızlanıyoruz.”

Böylece Beşiktaş‘tan sonra West Ham da eSpor dünyasına giriş yaparak, pazar payını gün geçtikçe artıran elektronik spor sektöründe yerini almış oluyor.