HTC & PGL işbirliği ile düzenlenen HTC 2VS2 Invitational CS:GO turnuvası bu hafta sonu tamamlandı. 2vs2 turnuva sistemi; Grup aşaması, üst tur bracket, alt tur bracket ve 3 maçlık seri şeklinde PGL’nin sabitlediği 1 harita, diğer 2 haritanın yasaklamalı seçimlerle belirlenmesiyle gerçekleşti. Oynanan haritalar ise “retake” yani doğrudan alanda başlayan takım oyuncularının bombayı kurmasıyla CT tarafının alandaki bombayı çözmesi şeklinde senaryo mücadelesi sağlandı. Turnuva sıralaması ve 50,000 $’lık ödül havuzunda yer alan oyuncular şu şekilde;

  1. Shox & kennyS – G2 Esports  (20,000$)
  2. cajunb & aizy – North (10,000$)
  3. XANTARES & CalyxSpace Soldiers (5,000$)
  4. rain & NiKoFaZe (5,000$)

5-6. seized & s1mpleNaVi (2,500$)

5-6. niko & JUGiHeroic (2,500$)

7-8. Happy & ScreaMEnVyUs (2,500$)

7-8. juliano & zAAz Secret fe. (2,500$)

Türk temsilcilerimiz İsmailcan “Xantares” Dörtkardeş ve Buğra “Calyx” Arkın Space Soldiers takımı adına mücadele etti. Temsilcilerimiz B Grubunda yer aldı. İlk gün B grubu açılış karşılaşması G2 Esports takımından shox ve kennyS ile gerçekleşti. 3 maçlık oynanan “retake” harita serilerinde Cobblestone haritasında 11:4; 1-12 toplamda 12-16, Cache ise 3:12; 8:4 toplamda 11:16 XANTARES & Calyx ikilisi 2-0 zaferle muazzam bir başlangıç sağladı. İkinci ve B grubu kazananın belirleneceği maçı ise Heroic takımının oyuncuları niko & JUGi ile gerçekleştirdiler. 1. maç Cobblestone Retake 11:16 (9:6; 2:10), 2. maç ise Mirage Retake 7:16 (2:13; 5:3) Space Soldiers zaferi ile sonuçlanarak XANTARES ve Calyx B grubundan yenilgisiz olarak üst tura yükselen takım oldu.

Üst tur bracket yarı final karşılaşması ise 2 favori takım oyuncuları mücadele etti. North takımı oyuncuları cajunb & aizy Mirage retake, Xantares & Calyx ikilisi ise Cache haritasını tercih etti. ilk karşılaşma 6-16, ikinci karşılaşma ise 14-16 cajunb & aizy zaferiyle sonuçlandı. Temsilcilerimiz bu yenilgiyle alt tur bracket eleme karşılaşmalarında mücadele etti. 3 maçlık alt tur bracket eleme rakibi FaZe takım oyuncuları NiKo ve rain oldu.

Maça geçmeden önce ise PGL ve HLTV ekibi XANTARES & Calyx ikilisine sorular yöneltti. Oyuncularımıza “Türkiye eSpor rekabet arenasının nasıl olduğu?” soruldu. Oyuncularımız bu soruyu “Gerçekten çok kötü. Tek bir takım var o da biziz. Daha önce Dark Passage vardı ama onlar dağıldı. Rekabet sürdüren ve Avrupa sahnesindeki konumumuzu kazanmaya ve yükselmeye çalışan tek takım biziz. Bu yüzden küresel sahneye odaklanmaya çalışıyoruz.” şeklinde yanıtladı.Oyuncularımız, ülkemizde bir siyasi ve alt yapısal birçok sorun olmasına rağmen ülkemizde gelişimin sürdüğünün vurgusunu yaptı. Ülkemizde takımların üst düzey rekabeti sağlayacağından emin olduklarını fakat deneyim kazanmalarının gerekliği olduğunu ekledi. Ayrıca Space Soldiers takım kadrosunun yapılanma süreci Maj3r ve genç yetenek Calyx’in bu süreçte yaşadığı sıkıntılar dile getirildi. Oyuncularımız haftaya turnuva hazırlığı ve performans açısından deneyim kazanmak için Almanya’ya bootcamp’e gideceğini de açıkladı.

Alt tur bracket final karşılaşması Nuke ve Mirage retake haritalarında oynandı. Ekibimiz NiKo ve rain karşısında 2-0 ( 16:9, 16:10) galibiyet sağlayarak tekrardan üst tur yarı final karşılaşmasına yükseldi. NiKo ve rain’in ise bu yenilgiden sonra yıkıldığını söyleyebiliriz. Yarı final tekrardan North oyuncuları cajunb ve aizy ile gerçekleşti. 3 maçlık seride; Nuke 11:16 Space Soldiers, Overpass ise 16:12 North oyuncuların zaferi ile sonuçlandı. Oyuncularımız için kader maçı olacak olan Aim haritasına geçildiğinde ise 16-12 cajunb & aizy ikilisine mağlup olarak ekibimiz HTC 2VS2 Invitational turnuvayısını 3. sırada tamamladı. Son harita için tamamen cajunb‘nin awp ile üstünlük sağladığını söyleyebiliriz.

50.000 kişinin HTC Twitch TV kanalından izlediği bu turnuva karşısında Xantares & Calyx ikilisi uluslararası arenada bizleri muazzam bir şekilde temsil edip turnuvayı 3. tamamladı ve  5,000$ ödülün sahibi oldu.