İsveç menşei online rekabetçi oyun platformu ve teknoloji girişimi Challengermode geçtiğimiz günlerde aralarında Zlatan Ibrahimović‘in de bulunduğu yatırımcılar aracılığıyla 1.3 milyon dolarlık bir finansman anlaşmasına imza attı.

Robel Efrem, Challengermode

Hewlett Packard’ın alt markası olan “Omen by HP” ortaklığı ile dünyanın ilk Nordik üniversiteler arası şampiyonasını düzenledikten sonra yatırımcıların dikkatini çeken Challengermode, kendini eSpor pazarında yatırıma değer bir şirket olarak göstermiş oldu.

Challengermode‘un kurucusu ve genel müdürü Robel Efrem, sözlerinde şirketin Kuzey Avrupa bölgesinde hızla büyüyerek sektörün önde gelen firmaları arasına girdiğini belirtti. Efrem, aralarında Twitch, Nordea ve Save the Children gibi büyük ortaklarla iş yaptıklarını da ekledi.

Efrem ayrıca eSporun dünya çapında popülaritesinin arttığı, ana akıma geçiş sürecinin bir sonraki safhasına tanıklık ettiklerini söylerken; oyuncuların ve markaların bu piyasada yeşermesine ve büyümesine yardımcı olmak amaçlı yaratmak istedikleri araçları bahsi geçen büyük markalar ve yatırımcılarla birlikte geliştirecekleri için çok heyecanlı olduklarını ifade etti.

Bu yatırımın garantilenmesi ile birlikte Challengermode‘un hedefleri, süregelen büyümesini sağlamlaştırmak, markalar, eSpor organizasyonları ve oyun geliştiricileri ile daha kuvvetli bağlar oluşturmak olarak özetlenebilir.

İsveç temelli Challengermode, Stockholm’de 2014 yılında kuruldu. Kuruluş amacı ise oyunculara, profesyoneller gibi rekabet edip, paradan sponsor ürünlere kadar uzanan ödülleri kazanabilecekleri bir çevrimiçi platform yaratmak olarak tanımlanabilir.

Esports Insider’e göre: Zlatan’ın kendisi, Manchester United forveti, dünya futbolunun en büyük isimlerinden biri. Ayrıca eSporu bir fırsat olarak gören sporculardan da bir tanesi. Yatırımlarını da bu yünde gerçekleştiriyor. Acaba Zlatan ManU yönetimini de aynı yönde yatırım yapmaya ikna edebilecek mi? Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

FSP 1v1 Overwatch Turnuvası Başlıyor!