Duncan ‘’Thorin’’ Shields, yaptığı en son röportajda, League of Legends‘ın geliştiricisi Riot Games’in bir şampiyonun ismini, eski profesyonel oyuncu Dennis ‘’Thresh’’ Fong’a ithafen koyduklarını açıkladı.

Peki kim bu Thresh? Guinness Dünya Rekorları’na göre, o dünyadaki ilk profesyonel oyuncu. Quake gibi eski oyunlarda yaptığı harikalıklarla biliniyor. Kendi icat ettiği değişik oyun planlarıyla rakiplerini bozguna uğratmasıyla tanınıyor.

dennis-fong-749x499

Ayrıca sezgilerinin çok kuvvetli olmasıyla biliniyor. Rakibinin stratejisini bir çırpıda çözüp onları kolayca mağlup ederdi. Dennis Fong takma adını ‘’Threshold of Pain’’ olarak değiştirmeyi düşünmüştür, ancak harf sayısı kısıtlaması nedeniyle değiştirememiştir.

Oyun ile çok ilgili olmayanlar için, Thresh’in her özelliği destekçi rolüne uygun. Rolü savaşları başlatmak ve takımın taşıyıcısını korumak.

Thresh 2013’te oyuna geldiğinden beri, rekabetçi ortamdaki en popüler destekçilerden biri oldu. Bunun nedeni her türlü takım kompozisyonuna uyuyor olması.

Dennis Fong son olarak birkaç açıklama daha yaptı. Thresh’in yeteneklerinin daha farklı olmasını istediğini söyledi ve şampiyonu çok fazla oynamadığını itiraf etti. Daha sonra gülerek ‘’Bir FPS oyuncusu gidip destekçi rolünde oynamaz’’ diye ekledi.