Genellikle bir güç sıralaması hesabı için aktif sezonda 1 hafta yeterliyken, 1 ay gibi bir iki çevrimdışı turnuvanın da sığabileceği bir süre zarfı optimumdur. HLTV.org’dan Duncan “Thorin” Shields’e ait bu sıralama ise 3-6 ay arası bir süreyi kapsamaktadır.
Sıralamalarda çevrimdışı maçlar çevrimiçi maçlara göre daha ağırlıklı hesaplanmakla beraber, son zamanlardaki performanslar daha eski olanlardan daha önemlidir.
1) fnatic: İsveçler Kasım’da dennis’i takıma aldıklarından beri neredeyse görülmemiş altı çevrimdışı turnuvadan bir tanesini bile kaybetmediler. Hem geçtiğimiz altı ayda, hem de geçen ayda MLG Columbus’taki en büyük favori onlar.
2) Luminosity: FalleN’in takımı iyi bir ivmede yükselmeye devam etmelerine rağmen büyük finallerde çizgiyi geçmeyi başaramıyorlar, en son Na’Vi ve fnatic karşısında final kaybettiler. İnanılmaz şekilde tutarlı oyun stilleri ile fnatic forması giymeyen bütün takımlar dışında favori onlar.
3) Na`Vi: IEM Katowice yarı finalinde Luminosity’e kaybetmelerinin dışında, flamie’nin takımı, kendilerinden üstteki takımlara dahi tehlikeli olmaya devam ediyor. Çevrimiçi turnuvalarda çok kararlı olmasalar da, sadece çevrimdışı performansları bile 3. olmaları için yeterli.
4) astralis: Danimarkalılar, ilk dörtteki arafta kalmışlıklarını, Counter-Strike dağında yukarı çıkma umutlarıyla koruyorlar. Kendilerinden alt seviye olan herkesi rahatlıkla yenebilecek bir oyunları var, ama çeyrek finalden sonra üstünlük kuramıyorlar.
5) mousesports: Bu sıralamanın ilk sürprizi, NiKo’nin oyunu ile birlikte takım NiP’i rahatlıkla yenerken, Luminosity’i ve fnatic’te kazanmaya ramak bırakıyor. Çevrimiçinde fnatic galibiyetleri de var. Ek olarak, MLG Columbus elemelerini rahat rahat, G2’yi eleyerek geçip, DreamHack Malmo’ye katıldılar.
6) Tempo Storm: MLG Columbus elemelerinde FlipSid3 karşısında tamamen kaybolmasını bir kenara koyarsak, Tempo Storm, Katowice’de Virtus.pro ve EnVyUs’ün üstesinden gelip Na`Vi’yi de üç maçlık seride sınırlarına kadar zorlamıştı. Kuzey Amerika’da Cloud9, CLG ve Liquid karşısındaki üç maçlık serilerinde garanti galibiyetleri de var.
7) Ninjas in Pyjamas: threat’ın liderliğinin meyvelerini vermeye başlamasıyla NiP, Virtus.pro, FaZe, mousesports ve dignitas gibi takımlara karşı çevrimiçi maçlar kazandı. Bununla beraber Katowice’de fnatic ve Na`Vi karşısında üzücü raundlar sergiledi. Ayrıca Polonya’da Luminosity’e karşı anlamsız bir geri dönüş ile maç kazandılar.
8) G2 Esports: shox’un takımı FlipSid3 ve Tempo Storm’u yenerek MLG Columbus’a katıldı. Katowice’i kaçırmış bile olsa, EnVyUs, Virtus.pro ve FaZe’i çevrimiçi oyunda, astralis’i ise ESL Barcelona zamanında yenmişliği var. Şimdilik yerlerini koruyorlar.
9) Virtus.pro: Snax ve şirketin 2016’ya başlangıcı idealken, dengesiz oyunları haricinde, G2, FaZe ve EnVyUs’a karşı aldıkları galibiyetlerle ilk 10’da duruyorlar.
10) EnVyUs: kioShiMa’nın kadrosu ESL Barcelona’da fnatic’e karşı bir harita alıp, DEVIL ile beraber astralis’i bir kez yenmişlikleri var. Bunun dışında sonuçlar Happy’nin takımının değişiklik yapmak istemesine şaşırtmayacak kadar kötü. Sıralama acımasız görülebilir ama gerçekler bunlar. Şu an, bu takım kendi bileşenlerinin toplamından kötü durumda.
11) FlipSid3: B1ad3’ün takımı ünvan için rekabet edemiyor, veya bu listede kendinden üsttekilere karşı ciddi tehdit oluşturmuyor da olabilir. Ama tutarlı oynayıp, kendilerine ait stili iyi şekilde oyuna yansıtmalarıyla, bulundukları sıraların bekçisi gibiler. Nadiren kendinden zayıf takımlara kaybeden FlipSid3’ın en etkileyici skoru, kendisine gelecek major’de yer kazandıran, Tempo Storm’a karşı aldığı 2-0 kolay galibiyet.
12) Cloud9: n0thing’in oyuniçi lider konumuna çıkması kolay olmadı, ama takımı Kuzey Amerika’daki çevrimiçi mağlubiyet serisinin arasında dignitas ve Renegades’e karşı kazanarak bir major’e katıldı.
13) FaZe: aizy’nin takımının geçmiş aylardaki en etkileyici galibiyetleri SK, E-Frag ve Tempo Storm’du. Listede SK, Na`Vi, NiP, Virtus.pro, astralis ve EnVyUs’a, başka bir deyişle, oynadığı herkese karşı, mağlubiyetleri de var.
14) dignitas: 2016’nın en heyecanlandıran çömezleri başarısız oldu. MSL, ESL Barcelona’da dignitas’a karşı iyi oynadı, buna rağmen dignitas’ın oyunu bir aydır berbat. MLG elemelerinde Renegade ve Cloud9’a karşı 0-2, şimdi de CSGL’ye karşı DreamHack Malmo elemelerini kaybettiler. Bu takım geri gelebilir mi?
15) Liquid: Hiko’nun takımın başına geçmesi takımın ne kadar sorunu olduğunu gösterdi. Yine de –s1mple kendini çok göstermese de- yükselen bir ivme sergileyip HellRaisers’te major’e katıldılar.
16) E-frag: Bulgarlar Tempo Storm’a karşı yakın bir oyun oynayıp, Katowice’de yarım güçteki EnVyUs’u yendiler. Dream3r’in büyük organizasyonlardan uzaklaştırılmış olması takımın potansiyeline engel oluyor.
17) Counter Logic Gaming: pita’nın grubu sadece elemeler zamanında SK, Vexed ve Cloud9’u yenip, listesi uzun birçok takıma karşı kaybetti.
18) Gambit: Dosia’nın rekabetçi oyuna dönmesi henüz bir şeyin garantisi olmamakla beraber, Cloud9’a karşı kazanıp major’e katılmaları bir yana, Gambit’in sonuçları zayıf. Ruslar en son DreamHack Malmo elemelerinde eski Vexed’e karşı kaybettiler.
19) SPLYCE: Oldukça garip şekilde, CLG ve eski Vexed’i major’a katılabilmek için yenmeleri onları da bu yarışa dahil etti. Uzun kalmaları için başka bir Sindirella hikayesi gerekiyor.
20) CSGL: Polaklar geçen ay hiç çevrimdışı turnuvaya katılmamakla beraber, dignitas ve FlipSid3’ı yenerek DreamHack Malmo’ye katıldılar.