TEO’nun yaptığı araştırmaya göre, yılın ilk yarısında League of Legends, 1 milyar saat izlenmeyi hızla geçerken Fortnite’ın izleyici sayısında ciddi bir düşüş görünüyor.

Bununla birlikte, Just Chatting’in ortaya çıkışı ile “IRL” kategorisine kıyasla oyun dışı içeriklerde de büyüme katedildi.

Verilecek başlıklar, TEO Access kullanılarak oluşturulan veriler ile 1 Ocak – 30 Haziran arası Twitch platformunda izlenilen toplam saate göre sıralanmaktadır.

Yıldan Yıla

Fortnite, Tyler “Ninja” Blevins’in oyunun en iyisi sayılmasına rağmen geçen yıl yapılan maçlardaki başarısızlığının üstüne yıldan yıla görüntülenmede dikkat çekici bir düşüşe imza attı.

EA’nin battle royale oyunu Apex Legends’ın kısa ömürlü baskın izlenmelerine rağmen Grand Theft Auto V rol yapma yayınları 2019’un şu anına kadar en büyük patlamayı yaşayan oyun oldu.

En İyi İçerik: League of Legends

League of Legends, yalnızca Fortnite’ın 2018’de gerçekleştirebildiği 1 milyar saat izlenmeyi geçme hızında ciddi bir başarı elde etti.

LoL Şampiyona Serisi (LCS) ve LoL Avrupa Şampiyonası (LEC), yayınlayan Riot Games kanalında 59.2 milyon saat izlenildi. Kore LoL Şampiyonası (LCK), 13.5 milyon saat ile oyunun en çok izlenen üçüncü kanalıydı ve Tyler “Tyler1” Steinkamp ‘I da içeren birçok içerik üreticisi 10 milyonun üzerinde izlenilmeyi başardı.

Fortnite izleyicileri GTAV veya Apex Legends gibi popüler oyunlara kayıp dururken LoL, en köklü oyunculara sahip olduğundan dolayı istikrarlı izleyici kitlesini korumayı başardı.

Yeni Trend: Just Chatting

2018’in başından bu yana Just Chatting, oyun oynamadan Twitch üzerinden izleyiciler ile etkileşime girmek için önemli bir rolü üstlendi.

Çok sayıda yayıncı oyunlara başlamadan önce Just Chatting adı altında yayın yaparken birçoğu da bu kategoriyi yayınlarının ana teması haline getirmiş bulunuyor. Just Chatting o kadar büyüdü ki 2019’un ilk yarısında, artık kullanılmayan IRL yayınlarının 2018’deki izlenmesinmesinden çok daha iyi bir performans sergiledi.

Eski Overwatch Ligi oyuncusu Félix “xQc” Lengyel, Just Chartting adı altında yaptığı yayınların 11.9 milyon saat ile en çok izlenen olduğunu yayınladı. Chance “Sodapoppin” Morris ise Just Chatting ile izlenmeyi sağlayan bir diğer önemli içerik üreticisi olarak yayınlara devam ediyor. Kendisin toplamda 7.1 milyon saat izlenen Just Chatting başlıklı yayınları mevcut.

Just Chatting kullanımının artması, içerik üreticilerinin içeriğin kesinlikle oyun odaklı olmasından ziyade kişilik özellikleri ile ilgisinin olduğunu da fark etmelerinin sinyalidir. İçerik üreticileri ne kadar insanı kendilerine çekebilirse, 2019’un ikinci yarısı Just Chatting’in büyümeye devam etmesi oldukça olası görünüyor.