21_daigodonates

İster oyunda oynadığı karakterleri, isterse gerçek hayattaki karakteriyle MCZ|Diago şu zamana kadar kimseyi hayal kırıklığına uğratmadı.

Bu yılın Capcom Cup turnuvasını ikinci bitiren MCZ|Daigo, $60,000 dolarlık çeki kazandı. Kazandığı paranın tek kuruşunu dahi kendine ayırmayıp, eğitim fonuna bağışladı. Bu yılın en çok eğitim fonuna bağış yapan ismi ise Christian “Skisonic” Sutton, EVO’nun yorumcusu.

Diago’nun yazılı açıklaması ise şu şekilde.

Capcom Cup Pro-Tour Finalleri’nden kazandığım bütün parayı topluluğa bağışlamak istedim. Çünkü topluluk olmasaydı ben olmazdım ve bu topluluğa borçluyum. “Profesyonel” oyunculuk kariyerim bana paha biçilemez tecrübeler kazandırdı. Dünyanın en iyi oyuncularına karşı oynayıp ayrıca dünyanın her tarafındaki taraftarlarla tanışma fırsatı yakaladım. Kendi oynayış tarzımla kendimi izleyicilere ve topluluğa açtım. Bir dövüş oyunu oynayabilmek için rakibinizin olması ne kadar önemliyse, toplulukta benim için eşit derecede önemli. 

Profesyonel oyunculuk kariyerim SFIV ile başladı. CPT finalleri hayatımın bir dönemini sonuçlandırdı. Hergün  çok çalıştım ve kendimi geliştirdim. Yıllar geçtikçe kat ettiğim yolda çok fazla eğlendim. Kendimi çok hazır hissettim. Bu turnuvaya katılırken aklımda olan tek şey acaba bir ödül kazanacak kadar ilerleyebilecek miyim? sorusuydu. Çünkü o ödülü beni bu zamana kadar hep destekleyen topluluğa geri vermek istiyordum. Amacım sadece ödülü kazanmak değildi. Dünyanın en iyi oyuncularına karşı oynama ve kendimi gösterme fırsatı da yakalayacaktım. İnanılmaz eğlenceli maçlar geçirdim ve çok eğlendim.

Umuyorum ki bağışladığım para topluluğun gelişmesine ve ileride daha güzel şeyler yapmasına katkıda bulunacaktır. Topluluk büyüdükçe benim kariyerim de büyüyecekir, öyle değil mi? 

Topluluğa ne kadar minnettar olduğumu kelimelerle anlatamam. Diyebileceğim tek şey sizleri ve topluluğu seneye tekrar görmek istediğimdir. Hepinize iyi tatiller.

-Daigo Umehara