Geçen hafta çıkan haberlerden sonra, Activision Blizzard resmi bir açıklama yayımladı. Basına verilen bu brifingde MLG satın alması hakkında resmi detaylar anlatıldı. Çoğunlukla tahmin edildiği gibi açıklanan bilgiler içinde Activision’un MLG’yi halihazırda var olan altyapısı nedeniyle tercih ettiğini, bu altyapının gelecekteki rekabetçi oyun piyasasını alakadar eden planlarını harekete geçirmek için kullanılacağını bildirdi.

Lâkin gözden kaçan bir nokta var. Activision acaba “e-spor”u var olan yapısının dışına çıkmaya ne kadar zorlayacak? Activision’un patronu Bobby Kotick The New York Times’a diyor ki: “Benim bu konu hakkında çok sade bir vizyonum var. Ben video oyunlarının ESPN’ini yaratmak istiyorum”

MLG, MLG Pro Circuit’in hala ana yöneticisi olarak kalacak ve önceki raporların aksine Sundance DiGiovanni ise MLG’nin CEO’su olarak pozisyonunu koruyacak.

MLG’nin kurucu ortaklarından olan ve Activision Blizzard Media Networks’ün başkan yardımcılığı rolünü yürüten merciden gelen açıklama ise şöyle: “ MLG’nin satın alınması Activision Blizzard Media Networks’ün her daim genişleyen, büyüyen görevi olan, e-spor’u, kaliteli e-spor içerikli yayınlar yaratarak ve yayınlayarak, küresel ligler organize ederek ve oyun piyasasından önemli ortaklarının bulunduğu, var olan dağıtım ağını genişleterek, ana akım medyaya taşıma yolunda attığımız en önemli adımlardan biridir.”

Normalde dövüş türlerinin dışındaki türlere odaklanan MLG, daha önce Super Smash Bros., Melee, King of Fighters XIII, Tekken Tag Tournament 2, Mortal Kombat ve gibi bazı oyunların turnuvalarına ev sahipliği yapmıştı. The New York Times’in haberine göre MLG, Activision ailesinin dışında kalan yapımlara da bünyesinde yer vermeye devam edecek. Bu da demek oluyor ki, şimdilik endişelenecek bir durum yok, gelecek için umutlarımızı yitirmemeliyiz.