Ana Sayfa Haberler Apex Legends’da 770.000 Hileci Uzaklaştırıldı

Apex Legends’da 770.000 Hileci Uzaklaştırıldı

Oyun dünyasına hızlı bir giriş yapan Apex Legends, hile sorunundan kurtulmak için çalışmalara devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Respawn tarafından yapılan açıklamada, hilecilere karşı ciddi yaptırımlar uygulanacağı söylenmişti. Son yapılan açıklamalara göre ise tam 770.000 oyuncunun hesabının uzaklaştırıldığı yönünde.

Şirket yaptığı açıklamada, hilecilere karşı savaşın yeni başladığını söylüyor. “Hile yapımcılarını uyarmak istemediğimiz için, aldığımız önlemler konusunda ayrıntıları paylaşmamız mümkün değil. Hilecilere karşı her açıdan saldırdığımızı söylemek yeterli olacaktır.” Hileyi rapor etmenin daha kolay hale getirildiği, hileleri tespit etmek için daha fazla kaynak harcadıkları ve başka önlemlerin de alındığı söyleniyor. Respawn hile konusunda EA içerisindeki uzmanların yanı sıra, Easy-Anti-Cheat, DICE, FIFA ve Capital Games‘de görev alan yapımcılar ile birlikte çalıştığını söylüyor.

Çıktığı ilk hafta 25 milyon oyuncuya ulaşan Apex Legends, hilecilerin de dikkatini çeken bir oyun oldu. Çıktığı günden beri silahların gücünü dengeleyecek ve oynanışa etkide bulunacak bir çok güncelleme yayınlandı. Bu güncellemeler oyunun daha oynanabilir bir hale gelmesini sağlasa da, Respawn’ın planlarının da biraz daha uzun vadeli bir şekilde gerçekleşmesine sebep oluyor.