Artifact, sadece dün yayınlanmış olmasına rağmen, Steam‘de 1500den fazla kişi oyuna negatif oy verdi ve “Karışık” statüsüne düştü. En yararlı negatif eleştirilerden çoğu ise oyunun para kazanmaya odaklandığından şikayet ediyor.

4400’den fazla yararlı oyu bulunan Alixey‘in incelemesi şöyle: “Muhteşem bir kart oyunu, berbat para kazanma yöntemi ile berbat edilmiş”, “Oynanış ve mekanik gerçekten iyi, türe yeni bir nefes getiriyor. Ancak aç gözlü microtransaction (oyun içi eşyalar ile para kazanma) yöntemi beni bu oyunu önermekten alıkoyuyor. Tamamen eğlenmek için satın alırken verdiğiniz para yetmiyor” Benzer sistemlerden şikayet eden yorumları görmek için çok da uzağa bakmanız gerekmiyor.

En fazla oynanan pozitif inceleme ise, bu yazı yazılırken, şu: “Şimdi ise en güçlü kartımı oynuyorum: Kredi Kartı“, oyunun 2600’den fazla pozitif incelemesi de bulunuyor.

Artifact’ın 20 dolarının ötesinde bir fiyatı olduğuyla ilgili ilk endişe bu değil. Ville Kilkku, oyun yayınlanmadan önceki geçen hafta tam bir koleksiyonun ne kadar olacağıyla ilgili bir inceleme yaptığında, 300 dolar gibi bir miktar harcanarak rahatça bir tam koleksiyon edinilebileceğini buldu.

Türdeki en yakın Hearthstone‘da tam bir koleksiyon miktarı aktif bir oyuncu için 200 doları bulabiliyor. Buradaki fiyatların ise açılışta yüksek olup daha sonrasında düşme ihtimali var. Bununla beraber kullanmadığınız kartları markette tekrar satabiliyorken Hearthstone’da böyle bir şansınız yok. Ancak marketin oyuna nasıl yön vereceğini zaman gösterecek. Oyun, bütün incelemelere rağmen açılışında 60.000 oyuncuyu gördü.