Dreamhack Austin ve Kuzey Amerika Heroes Global Championship yaz ön elemelerine sadece günler kalmış durumda, ve takımlardan birisi kendini yepyeni bir eSpor takımı bünyesinde bulmuş durumda.

Heroes of the Storm takımı olan Gust or Bust, Astral Authority bünyesine katılmış durumda. Takım, en son eklenen oyuncu Jon “Equinox” Peterson haricinde, geçen sene Aralık’tan beri turnuvalarda boy göstermekteydi. Hatta geçtiğimiz bahar ve yaz bölgesel turnuvalarında son sekize kalmayı başarmıştı. “Aldıkları iyi sonuçlar ve geliştirdikleri takım sinerjisi, kendilerini seçmemizdeki sebeplerin sadece bir kısmı” diyor Astral CEO’ su Dinkelin Tavarez.

“Bu takıma ulaşmamın sebebi, geçtiğimiz aylarda gösterdikleri yüksek potansiyel.” diyor Tavarez. “Fakat beni asıl cezbeden, önceki takım bünyesinde yaşamış oldukları sorunlara rağmen başarıya odaklı ve azimlilerdi. Olaydan bir kaç hafta sonra DreamHack Austin’ de çeyrek finale yükseldiler.”

Tavarez’ in bahsettiği olay, takımın önceki sponsorları olan King of Blades ile yaşadıkları hadise. Yönetim ile yaşadıkları bir grup tartışma sonucu, Mart’ta ayrılma kararı almışlardı. King of Blades sahibi, takımı dava etmekle tehdit etmiş ve takıma hırsızlık gibi ağır ithamlarda bulunmuştu.

Dava tehdidi, takım için fazlasıyla stresliydi, ki Astral da bunun fazlasıyla farkında. Astral COO’su John Kelly konu hakkında “Astral oyuncular, koçlar, diğer personeller veya topluluktaki bireyleri yükselmek için basamak olarak kullanmaz.” açıklamasını yaptı.

“Astral Authority yöneticileri olarak görevimiz, takımlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak” diyor Kelly. “Kendilerine son derecede saygılı ve anlayışlı bir yaklaşımda bulunuyoruz, ve kendilerinin profosyonel kişiler olduklarını benimsiyoruz. Bir çok diğer organizasyonda, söz konusu kontratlar olunca güvensizliği görürsünüz fakat, biz oyuncularımızın ve personelimizin bizim kadar tatmin olmuş olarak masadan ayrılmaları için elimizden geleni yapıyoruz.”

Astral Authority bünyesinde, Rocket League, Guild Wars 2 ve Rainbow Six: Siege takımları mevcut. Gust or Bust oyuncuları, Cuma günü DreamHack Austin’de Astral formasıyla $100.000 için boy gösterecekler, o zamana kadar ise takımda herhangi bir değişiklik yapılmayacak.