Oyunlar ve espor’a ilişkin veri sağlama üzerine kurulu bir şirket olan Newzoo; Astralis, Origen ve Future FC’nin de arkasındaki isim Astralis Grup ile ortaklık kurdu.

Newzoo, Astralis’e belirli konularda karar verme konusunda yardımcı olmak ve şirkete veri ve geleceğe yönelik taktikler verirken karşılığında yine veri alacak.

Astralis Grubun CCO ve Kurucu Ortağı Jakob Lund Kristensen ortaklığın duyurulduğu basın açıklamasında “Astralis Grup olarak sadece takipçilerimizin tutku, duygu ve sadakatinin getirdiklerinden oluşan değil elle tutulabilir rasyonel  bir ticari strateji izlemek istiyoruz.

Tabii ki ortaklarımızın etkisi altında kalacağız gibi bir manaya gelmiyor olmakla birlikte Newzoo’dan edineceğimiz bilgi ve veriler bizi şu an yapıyor olduğumuz işte daha ileri taşıyacak. Espor sektörünün önde gelen veri ve bilgi sağlayıcısı şirketiyle yaptığımız yeni anlaşmayı duyurmaktan ötürü çok heyecanlıyız.”

Astralis Grup’un aynı zamanda Audi, Jack & Jones, Unibet, Logitech G, Secretlab, OMEN by HP ve Turtle Beach ile de ortaklığı bulunuyor.

Newzoo’da Espor Sorumlusu Remer Rietkerk de ortaklıkla ilgili açıklamalarda bulundu: “Astralis Grupla ortaklığımız hakkında çok heyecanlıyız. Nikolaj Nyholm ve grubu esporda Astralis, Origen ve Future FC ile espor alanında üç önde gelen marka yarattı. Astralis Grup piyasada yeni ve heyecan verici yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Ve biz de bu ortaklık sayesinde farklı iş modellerinden para kazanma konusundaki anlayışımızı geliştirebiliriz. Elbette ki bu ortaklığın asıl amacı raporlama becerilerimizin doğruluğunu arttırmak.”

Ağustos ayında Newzoo; Team Liquid, Ninjas in Pyjamas ve Japon bir organizasyon olan DetonatioN Gaming ile buna benzer ortaklıklar kurmuştu.