Hafta sonu Beşiktaş Adeks internet kafede ASUS ve ‘un sponsorluğunda düzenlenen ASUS GeForce CS:GO MASTERS tamamlandı.

Hafif yağışlı bir Pazar günü saat 11’e doğru başlayan kura çekimiyle başlayan finaller, Türkiye’deki CS:GO topluluğu tarafından soluksuz takip edildi. HWA.Gamesatış, Dark Passage, ATLAS ve Space Soliders gibi Türkiye’nin köklü ve tanınmış genç takımlarının katıldığı finaller çekişmeli geçti.

Çift elemeli tabloda gerçekleşen finallerin ilk iki maçı ATLAS vs. Dark Passage ve HWA vs. Space Soldiers oldu. Ufuk “Şizofren” Atban’ın sunumuyla izlediğimiz ATLAS vs. Dark Passage maçı nefesleri kesti. İlk haritada geriye düşen Dark Passage neredeyse kaybetti denildiği noktada skoru 16-14 yaparak, ilk haritayı kazanmayı başardı. İkinci haritada ise kendini toplamış olan DP, baskınlığını ortaya koyup 16-5 skorla bir üst tura çıktı. ATLAS’ın yeni bir kadro olması ama buna rağmen mükemmel bir oyun anlayışıyla oynaması bizim gözümüzde yeni bir ışık parlıyor dedirtti.

dijital sporlar - space soldiers

Diğer bir yanda ise HWA vs. Space Soldiers maçı oynanıyordu. Ülkemizi uluslar arası turnuvalarda temsil eden iki takım da en iyi oyunlarını sergiliyordu. İlk haritanın başlarında öne geçen HWA, Space Soldiers’a zor dakikalar yaşattı. Ancak kendini toplayan ve üstünden o şaşkınlığı atan Space Soldiers iki haritayı da 16-7 skorla kazanarak bir üst tura çıkmayı başardı.

Kaybedenler grubuna düşen HWA ve ATLAS zorlu dakikalar yaşadı. Kaybedenin turnuvaya veda ettiği grupta 16-8 ve 16-5 skorlarla HWA galip gelen taraf oldu. Gözler artık Space Soldiers vs. Dark Passage maçına çevrilmişti. İlk round’da Space Soldiers’ın baskınlığını gözle görüyorduk ve Dark Passage buna bir türlü karşı koyamıyordu. İkinci haritada Space Soldiers önde başlarken Dark Passage öne geçme geçip rakibinin ritmini bozmayı başardı. Yine de maçın sonlarına final maçının iplerini elinden kaçırmak istemeyen sarı siyahlı ekip, oldukça heyecanlı geçen bir karşılaşmanın ardından Dark Passage’ı 2-0 geçerek adını finale yazdırdı.

dijital sporlar - dark passage

Kaybedenler grubunun finali başlıyordu. Dark Passage ve HWA finale çıkabilmek için son mücadelelerini verecekti. Mücadele çekişmeli başladı ama HWA ritme uyamıyor ve geride kalıyordu. HWA böylece ilk haritayı 16-7 skorla kaybetti. İkinci haritada maç o kadar çekişmeli gitti ki uzatmalara kaldı. İzleyiciler, uzatmalarda 21-15 skorla finale çıkan DP’nin rakibi Space Soldiers’tan intikam alabilecek mi diye merak ediyodu

Bu arada Twitch TV‘de izleyiciler Dark Passage ve Space Soldiers için desteklerini spamlarla gösteriyordu. Space Soldiers kazananlar tablosundan geldiği için Bo5 maça 1-0 önde başlıyordu. İlk haritada Dark Passage, Space Soldiers’ı zorluyordu. O kadar iyi oynuyordular ki maç uzatmaya gitti ama uzatmalarda oyuna tekrar tutunamayı başaran  Space Soldier,s 21-17 kazanarak 2-0 öne geçti. Son haritaya geliyorduk. Dark Passage, pek de iyi olmadığı Train haritasında oyundan kopuk bir şekilde mücadeleye başladı.şekilde başladı son haritaya son tutunuşlarını yapmaya çalışıyordu ama olmadı ve 16-5 skorla kaybederek ikinci sıraya oturdu.

Karşılaşma Tabloları:

Ödüller:

  1. Space Soldiers – 5 adet NVIDIA GeForce GTX 950 Grafik Kartı
  2. Dark Passage – 5 adet ASUS Echelon Forest Headset
  3. HWA.GameSatış – 5 adet ASUS Echelon Laser Mouse

Katılıp ve izleyip bu mücadele ruhunu bizlerle yaşayan herkese çok teşekkür ederiz. Sonraki turnuvalarda görüşmek üzere!