Riot Games, Fnatic ve H2K maçını iki saatlik teknik gecikme sonrasında sorunun çözülmemesinden dolayı çeyrek final karşılaşmasını 16 Ağustos tarihine erteledi.

Maç esnasında Fnatic takımının saldırı gücü taşıyıcısı olan Martin “Rekkles” Larsson’un yayın ekibine ses ile ilgili bir sorunun olduğunu söyledi. Teknisyenler olayın ardından sorunu çözmek için müdahale etti fakat sorun 2 saat boyunca çözülmeyince oyuncular, takım yöneticileri ve yönetimin arasında çıkan tartışmalar sonunda çeyrek final maçının ertelenmesine Riot Games tarafından karar verildi.

Riot Games ise “Rekabet bütünlüğü ve oyuncuları korumak adına Avrupa LCS çeyrek final Fnatic ve H2K karşılaşmasını 16 Ağustos tarihine ertelenmiştir” açıklamasında bulundu.

Ertesi gün gerçekleşen çeyrek final karşılaşmasında ise Unicorns of Love, Giants Gaming karşısında 3-1’lik galibiyeti destekleyenleri ve seçimleriyle almayı başardı. Unicorns of Love takımı ise sezonun erken birincilik koltuğunda oturmayı başaran G2 Esports ile yarı final oynayacak.