Espor yayın ağı olan Azubu, dünya çapında olan gücünü arttırmak için Avrupalı marka olan Hitbox’u satın aldı.

Bu anlaşma Amazon’un 970 milyon dolara aldığı ağ olan Twitch karşısında Azubu’yu 2. Büyük rakip yapacak. Mike McGarvey, birleşmiş şirketi yönetmek için CEO olarak karşımızda bulunacak. Newzoo’nun araştırmasına göre 2015 yılında 325 milyon dolardan seviyesine çıkan eSpor sektörü, 2019’da 1 milyar dolara seviyesine çıkacak.

Kaliforniya merkezli Azubu 2012 yılında Twitch’e alternatif olarak ortaya çıkmış, Güney Amerika ve Asya pazarında güçlü bir kitleye sahip olmuştu. Viyana merkezli Hitbox ise Batı ve Doğu Avrupa marketlerini hedefliyordu. Twitch gibi bu iki firmanın hedef kitlesi eSpor hayranlarıydı. The Los Angeles Times’a göre Hitbox için ödenen miktar “on milyonlarca dolar” ve bağımsız bir kaynak bunu doğruluyor.

Hitbox’un gelişim gücü düşük masraflı operasyon ve teknik maliyetlerden, partner ilişkilerinden ve şirket içi geliştirilen özel video programlarından alıyor. Azubu ise daha çok mobil kullanıcıların deneyimlerine ve gelir kazanmaya odaklanmış bulunuyor. Yeni açılacak platformun ise 2017’nin ilk aylarında karşımıza çıkması planlanıyor.

Miami Heat, Misfits Esports ile Ortaklık Sağladı!