BLAST Pro Series’in ikinci durağı bu yaz İstanbul olacak.

BLAST Pro Series geçen yılın kasım ayında açılışını Kopenhag Royal Arena’da yapmıştı. Etkinlik espor turnuvalarına yeni bir yaklaşımla karşımıza çıkmıştı. Birden fazla aşama, aynı anda oynanan maçlar, tüm takımlar seyircinin karşısında oynanıyordu.

SK, Kopenhag’da galip gelerek başarılarına bir tane daha katmıştı. Şimdi ise BLAST’ın yapılacağı yeni şehir belirlendi: Istanbul. 15 milyon kişiyi kendi içinde barındıran şehir BLAST Pro Series’in ilk premier turnuvasına sahiplik yapacak.

BLAST Pro Series’e davet edilen ilk takım ise Türkiye’nin gururu Space Soldiers! ELEAGE Major 2018’de aşırı iyi bir performans gösteren takımın kaptanı Engin “MAJ3R” Küpeli turnuva hakkında olan heyecanını şu sözlerle paylaştı:

“Kopenhag’da BLAST Pro Series’i izlemiştik. Etkinlik ve turnuva mükemmel gözüküyordu. Tüm takımların arenada oynama konsepti hem seyirciler hem de oyuncular için gerçekten çok güzel ve yarattığı hava çok yoğun.

BLAST Pro Series İstanbul’a davet aldığımızda daha çok motive olduk. Kendi evimizde dünyanın en iyi takımlarının karşısında duracağız. Çok etkileyici olacak. Dünya çapında oynanan profesyonel Counter-Strike’ı Türk seyircilerine sunacağız. Ve Türk seyircilerini de dünyaya!”

BLAST Pro Series’in Yönetici Prodüktörü Jordi Roig ise İstanbul’un “doğal bir seçim” olduğunu ve “rekor kıran” bir etkinlik olacağını aktardı.

“BLAST Pro Series’e Istanbul’da yapmaktan heycan duyuyoruz. Türkiye en hızlı büyüyen espor ülkelerinden biri, 30 milyondan fazla espor tutkununa ev sahipliği yapıyor ve Türk takımları dünyanın tepesine hızlıca tırmanıyor. İstanbul bizler için doğal bir seçimdi. Ve bu etkinliğin rekor kıracağından hiçbir şüphemiz yok.

BLAST Pro Series premier atmosferi Kopenhag’da nefes kesiciydi ve aldığımız geri dönüşler mükemmeldi. Ama şimdiden İstanbul’a en yüksek seviyede bir Counter-Strike etkinliği getireceğimizden emin olabilirsiniz. Etkinlik için şimdiden çok heyecanlıyız ve ilerleyen zamanlarda katılacak takımları, tüm programı ve BLAST Pro Series’in diğer duraklarını açıklayacağız.”

Turnuvanın yapılacağı tarih, alan ve bilet satışlarıyla ilgili bilgiler şu an verilmedi. Ancak onaylanan bir şey var, turnuvanın yazın yapılacağı.

Turnuvada bir önceki gibi 6 takım bulunacak ve bunlardan şu an bilineni kesin olarak Space Soldiers. Diğer 5 takımın davet usulü alınacağı tahmin edilmekte.