Overwatch son zamanlarda Blizzard Entertainment’in gözdesi diyebiliriz. Overwatch’ta ki mücadeleci ruhu espor dünyasına taşımaya çalışıyorlar. Bunun için geçtiğimiz ay Overwatch Dünya Kupası grup aşaması elemeleri yapılmıştı. Ülkemizin de temsil edildiği turnuvada grup aşamasını geçememiş olsak da espor açısından Blizzard’ın yaptığı yatırımı görmüş olduk.

Blizzard ulusal bazda turnuvaların yanı sıra takımlarında bulunduğu bir lig sistemine geçmek istiyor. Overwatch League olarak bilinen lig için geçtiğimiz aylarda şehir haklarının satılması başlanmıştı. Blizzard bu lig için Amerika’da ki NBA, NFL gibi şehirleri temsil eden takımların bulunduğu bir sistemi benimsemiş ve şehir haklarını satmaya başlamıştı.

Overwatch League’in yeni katılımcıları ise Philadelphia‘yı alan, buz hokeyi takımı olan Philadelphia Flyers‘ın sahibi Comcast Spectator şirketi ve OpTic Gaming takımın yeni yatırımcısı oldu. Aynı zamanda beyzbol takımı Texas Rangers‘ın sahiplerinden Neil Leibman Houston şehrinin haklarını satın aldı. Her iki şehir hakkı da 20 milyon dolardan satıldığı söyleniyor.

Neil Leibman espor sektörüne daha önce OpTic Gaming’e yaptığı yatırım ile adım atmıştı ama Comcast Spectator şirketini ilk defa bu sektöre girerken göreceğiz. Overwatch League’in 14 takımdan oluşması planlandığı ve Blizzard’ın 13 takımla anlaştığı gelen söylentiler arasında. Son boşluk içinse Blizzard’ın, Milwaukee Bucks‘ın ortaklarından Wesley Eden ile anlaşmaya çalıştığını ve ona Chicago’nun şehir haklarının teklif edildiği söyleniyor. Henüz anlaşma gerçekleşmemiş olsa da Wesley Eden’ın olaya sıcak baktığı belirtiliyor ayrıca lige katılma durumunda takımla Eden’ın espor zinciri olan FlyQuest‘in ilgileneceği söyleniyor.

Bu 3 anlaşma öncesinde Blizzard, Amerika, İngiltere, Çin ve Güney Kore’den 10 takımla anlaştıklarını duyurdu. Amerika’dan New England Patriots, New York Mets, Sacramento Kings, Miami Heat, Texas Rangers ve bir çok yöresel espor takımı lige dahil oldu. Uluslararası anlamda ise Cloud 9 Londra’nın, internet şirketi NetEase Şangay’ın , Kabamın kurucuları Kevin Chou ve Kent Wakeford’da Güney Kore’den Seul’ün şehir haklarını aldı aldı. Blizzard ise konu hakkında yorum yapmayı reddetti.