2016’da, Google’ın DeepMind adlı yapay zeka projesindeki araştırmacılar gözlerini StarCraft 2‘ye çevirmişlerdi. Bunun sebebi ise Blizzard‘ın yapay zekaya sahip bot yapımı için gerekli araçları piyasaya sürmesiydi. Ayrıca 65000 geçmiş maç kaydını da botların eğitimi için kullanıma açtılar ve her ay yarım milyon daha maç ekleneceğini söylediler.

Blizzard hafif bir tonda “çalışmalar devam ediyor” izlenimini geçtiğimiz BlizzCon‘da vermişti ancak şöyle bir gariplik vardı: DeepMind rakiplerine sürekli işçi hücumu yapmayı adet edinmişti. Blizzard bunu komik bulsa da StarCraft 2’nin yapay zekasına Insane zorlukta %50 oranda başarı sağladığını kabul etti.

Ve hala öğreniyordu, Blizzard açıklamasında “gerçek oyunculardan alınan kayıtlarla beslendiğinde standart makro odaklı stratejileri uygulamaya ve cannon rush gibi agresif taktiklere karşı savunma yapmaya başladı” ifadesini kullandı.

Bu Kasım 2018’de olsa da artık bir diğer güncellemenin vakti geldi. Bugün Blizzard, yaptığı açıklamada “BlizzCon’un üzerinden sadece birkaç ay geçti ama DeepMind araştırmaları üzerinde bilgi vermeye hazır” dedi aynı zamanda yapay zekanın geometrik oranda öğrendiğini hatırlatarak. “StarCraft oyunları yapay zeka topluluğu için planlama, belirsizlikle başa çıkma ve mekansal mantık problemlerine karşı harika bir test alanı sağladığından ‘büyük imtihan’ olarak ortaya çıktı.”

En yeni gelişmeler 24 Ocak 10.00 PT/1 PM ET zaman dilimi ile StarCraft Twitch kanalında ve DeepMind’ın YouTube kanalında yayımlanacak. Umarız virüs hakkında bir içerik olmaz.