“eSpor’u 2016’da Heroes of the Storm ve Overwatch ile yükseklere taşıyacağız”

Kim Phan Blizzard Entertainment

Heroes of the Storm’un resmi olarak ilk kez Dünya şampiyonasına girmesi, Blizzard ve eSpor için bu yılı başka bir özel yıl yaptı. Peki ileride bizi neler bekliyor? Blizzard’ın eSpor menajeri Kim Phan’a göre büyük şeyler.

6-7 Kasım tarihlerinde, 2015 BlizzCon’da düzenlenen World of Warcraft, StarCraft 2, Heroes of the Storm ve Hearthstone Dünya şampiyonaları organizasyonu taçlandırdı. Blizzard’ın yeni Overwatch isimli FPS bombası yakın zamanda beta testine geçiş yapacak.

Aslında, Bazı profesyonel eSpor organizasyonları, Blizzard ile bğalantıya geçerek, Overwatch takımlarını şimdiden hazırlamayı umut ediyor.

International Business Times, Kim Phan ile Las Vegas’ta düzenlenen Amerika Şampiyonası sırasında masaya oturdu ve BlizzCon, eSpor ve Heroes of the Storm karakteri olan “Gazlowe” hakkında konuştu.

International Business Times: Heroes of the Storm için önümüzdeki aylarda planlarınız nelerdir?

Phan: Önümüzdeki aylar için tek odağımız BlizzCon. Ama aynı zamanda, önümüzdeki sene herkesle paylaşacağımız “şeyin” üzerine de yoğunlaşıyoruz. Çok heyecanlı bir zaman!. Bugün öğrendik ki [20 Eylül Pazar] Tempo Storm ve Cloud9 BlizzCon’a geleceklermiş. Kore ve Tayvan’da 2 hafta içinde belli olacak, bu yüzden elimizden geldiğince hızlıca hareket edip bu olaylara, açılış haftasına ve BlizzCon’a geçebiliriz.

IBT: Şuandan itibaren, bunların gerçekleşebilmesi için, BlizzCon’a kadar olan süreçte neler olması lazım?

Phan: Yapılan çok fazla iş var!. En büyük odağımız, takımların ve oyuncuların hikayesini söylemek. İnsanların, arka planda eğlendiklerinden ve birbirlerini anladıklarından emin olmak istiyoruz.

Farklı bölgelerden bütün takımları getirdiğiniz zaman — Tabii ki kendi bölgenizin takımına tezahurat yapabilirsiniz, ama aynı zamanda Çin, Kore ve Avrupa takımlarının, Kuzey Amerikaya karsi hazirlanmasindaki farkliliklari duymak da cok guzel bir şey. Bu gerçekten diğer insanların bu yüzleri tanımasında çok yardımcı bir rol oynuyor.

Heroes of the Storm Americas Championships

IBT: Birçok insan, BlizzCon’dan sonra takımların diğer turnuvalarda olduğu gibi dağılacağından ve büyük değişikliklere gideceğinden endişeli, Blizzard buna önlem olarak neler yapıyor?

Phan: Bana kalırsa, 2016 için uygulayacağımız planları açıkladığımız zaman, insanlar bu sorularının cevaplarını büyük ölçüde alacaklar, ama tabii ki biz Heroes of the Storm’u eSpor’da sürekli hale getirebilmek için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu sene bizim istediğimiz şeyi tabir-i caizse “tadımlık” olarak yaptık. Bu bizim başlangıç yılımız. Yutamayacağımız kadar büyük lokmayı ısırmak istemediğimiz için, bazı şeylerden emin olmak istedik.

Oyunun üzerine gereken ilgiyi verirken, aynı zamanda eSpor ekosisteminin gelişmesine ve takımların şekillenmesine katkıka bulunduğumuzdan emin olmak istiyoruz. Takımlara karşı çok açık olduk ve önümüzdeki sene daha büyük şeylerin geleceğini söyledik. Sanırım bu takımları şuan bir arada tutan en büyük şeylerden biri.

IBT: BlizzCon Kasım’da. Eğer bu sistem gelecek sene gelecekse, bu takımlar sistem gelene kadar ki süre zarfı içinde neler yapacak?

Phan: Evet, sanırım bu yapılacak şeyleri yakın zamanda duyurmamız lazım. Gelecek yıl başka bir Dünya Şampiyonası daha olacak ve bu umarım takımların bir arada kalıp savaşmasına yeterli olur.

Heroes of the Storm Americas Championship

IBT: Hiç DotA 2 The International 2015 gibi, ödül havuzunun hayranlarının alışverişinden dolan bir organizasyona baktınız mı?

Phan: Biz her zaman diğer insanların oyunları için neler yaptıklarına bakıyoruz, bazıları için işler iyi gidiyor. Ama günün sonunda, oyunumuz ve oyuncularımız için en iyisi olduğuna inandığımız şeyi yapmak istiyoruz. Tabii ki oralarda olan şeyleri not alıyoruz. Planlarımız doğrultusunda, olabildiğince haberdar olmak istiyoruz.

IBT: Çok fazla eSpor takımını işe alıyordunuz. Blizzard’ın genel olarak eSpor ile ilgili planları nelerdir?

Phan: Çok fazla işe alım yapmaya çalışıyorduk. Takımı büyütmeye devam edeceğiz. eSpor sürekli gelişiyor. Bayiliklerimizi arttırmaya devam ediyoruz, bu yüzden tek başımıza çok büyüdük. ama daha yapmak istediğimiz çok fazla şey var.

Üniversitelere özgü alanlarda çok daha fazla şeyler yaptık ki bu büyümemizin başka bir sebebidir. Universitelere özgü alanlara daha fazla yoğunlaşıyoruz, böylelikle, kökleşmiş ve amatör alanlarla daha fazla genişlediğimizi göreceksiniz, ve ondan sonra daha fazla şey yapmak istiyoruz. Hearthstone’da yaptığımız gibi eSpor topluluğuna bağlı olarak daha fazla şey yapacağız. Geliştirmek istediğimiz bu tarz programları, insanlar sadece profesyonellere özgü olduğunu düşünüyor. Ama öyle değil. Öyle görmelerinin sebebi sadece görünen kısmına bakmaları. Buz dağının görünen kısmı. Ama bu rekabetçi oyunculukta herkesin dahil olmasını istiyoruz. İster izleyici olun. İster orta düzey bir oyuncu.

IBT: Sahnelerden uzak olan oyuncuları nasıl destekleyeceksiniz?

Phan: Çok fazla geri bilgi alıyoruz bu konuyla alakalı. Bunu yapabilecek bir çok yöntem var. Şuan burada paylaşacak bir şeyim yok ama biz bunların hepsini duyuyoruz. Ve bu bizim sürekli araştırdığımız bir şey.

IBT: Overwatch ve eSpor için planlarınız neler?

Phan: Direkt 2016’ya atladık! Daha oyun bile çıkmadı! Biz şimdiden onun hakkında konuşuyoruz ve konuşuyorduk. Dikkati oyunun üzerinden çekmek istemiyoruz. Bu önceliğimiz ve insanların bunun hakkında konuşmasını istiyoruz.

IBT: Overwatch’un test edilmesine yardımcı olabilmek için iç bir lig kurduğunuzu duyduk (Sadece Blizzard çalışanları ve 1. dereceden akrabalarının olduğu). O nasıl gidiyor peki?

Phan: Bizler de oyuncuyuz. Bizler de başkalarıyla mücadele etmeyi seviyoruz. Ve sürekli iç bir turnuva düzenliyoruz. Ama genellersek bu her zaman çok faydalı oluyor. Biz en ufak bir sesin bile çok önemli olduğuna inanıyoruz ve sürekli geri bildirimler alıyoruz. Oyunun oynanışı, denge ve yapay zeka gibi. Bu bizim herkesten önce oynamanın nasıl bir his olduğunu herkese oynatmadan önce test etmemizi sağlıyor.

Bazı iç turnuvalarımızda, yarı finalleri ve finalleri oynarken, bağıran ve yorumlayan insanları çağırıyoruz. Böylelikle kendi iç turnuvamızı daha eğlenceli hale getiriyoruz!

IBT: En sevdiğiniz Heroes of the Storm karakteri hangisi?

Phan: Benim favorim Gazlowe. Onu çok seviyorum. Aslında bütün specialist karakerleri çok seviyorum. Nazeebo’yu da çok seviyorum. Zagara ve Sgt Hammer’ı da oynarım ve severim. Neden specialistlere karşı bu kadar ilgim var bilmiyorum ama profilime bakarsanız, specialist karakterlerimin seviyelerinin daha fazla olduğunu göreceksiniz. Ve tabii ki Gazlowe en yüksek seviye!

Heroes of the Storm Gazlowe

IBT: Neden Gazlowe?

Phan: Oynarken kendim olabildiğimi hissediyorum. Eğer tek başıma oynarsam, kendi kendimi taşıyabildiğime inanıyorum. Taretlerim var. Paralı asker kamplarını tek başıma yapabiliyorum. Ama takım savaşlarında ya çok kullanışsız yada Grav-O-Bomb (Özel yüksek hüçlü bir hareket) ile faydalı olabiliyorum. Bu çok güzel hissettiriyor ve aynen şöyle diyorum “Evet!, İşe yarıyorum! Bir şeyler başardım!”

IBT: En sevdiğiniz Heroes of the Storm haritası hangisi?

Phan: Bence Gazlowe Sky Temple’da çok iyi ama favorim olduğunu söyleyemem. Sanırım favorim Cursed Hollow. Sürekli bir “tribute” almak için bir seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz. Almalarına izin mi vereceksin? Yoksa savaşacak mısın? Peki yeterince iyi savaşabilecek misin? Bunları düşünüp izleyip oynamayı çok seviyorum.

Overwatch Torbjörn

IBT: Şu ana kadar en çok sevdiğin Overwatch karakteri hangisi?

Phan: Hepsini bir kaç kez oynadım. Ama aralarında en çok sevdiğim Torbjörn. Çok eğlenceli ve ben gerçekten iyi bir FPS oyuncusu değilim. Çok hızlı değilim. Yani en azından ben çok hızlı olduğumu düşünmüyorum. Karakter özellikle turet bırakıyor. Belki bu yüzden çok sevdim. Bilmiyorum şu ana kadar hiç düşünmemiştim. Turek bırakan elemanlarla oynamayı çok seviyorum.

Kaynak: ibtimes.com