BlizzCon 2019’a iki haftadan az bir süre kalmasıyla birlikte Blizzard hazırladığı büyük haftasonu etkinliğinin tam planını yayınladı. Açılış töreni 1 Kasım’da TSİ 21:00 başlayacak. Bir saat sonrasında Overwatch World Cup Group Stage, Hearthstone Global Finals ve StarCraft 2 World Championship Series Quarterfinals gibi espor müsabakaları başlayacak.

Espor hayranlarına saygımız sonsuz ancak etkinliklerden daha da çok ilgi çeken konu açılış töreninde ana sahnede gerçekleşmesi beklenen dört tane “Coming Soon!” başlığıyla yer alan planlanmış ama duyurulmamış etkinlikler. Birkaç büyük duyuru yapılması bekleniyor: Diablo en bekleneni (garanti değil), yeni bir World of Warcraft eklentisi şaşırtmayacaktır, bir de belki de StarCraft 3 (çok düşük ihtimal).

Blizzard’ın geçen yılki Diablo Immortal fiyaskosundan sonra bu sene hayranlarını etkilemek için tüm silahlarını kullanacağından emin olabiliriz. 

Eski Hearthstone Grandmaster’ı Blitzchung’un ve Blizzard’ın Çin’le olan ilişkisinin etrafında dönen olaylar da BlizzCon üzerinde bir baskı yaratmış durumda. Böyle büyük bir karmaşanın hafta sonu etkinliğinde çözülebileceği tabii ki de beklenmiyor ancak Blizzard muhtemelen istenmeyen sesleri parkın dışında tutarak olayların büyümemesini umuyor. Binanın dışında çok büyük olasılıkla pek çok protestocu göreceğiz.

En azından Blizzard’ın geçen yılki fiyaskodan sonra bu sene büyük şeylerle geleceğini düşünebiliriz. Çok da gaza getirmeden bizi büyük duyuruların beklediğini söyleyebilirim.